FETÖ'nün avukatından itiraf: 'Ateist Cumhuriyet'e dava açmam için görev verdiler

Fethullah Gülen'in tutuklu avukatı Orhan Erdemli'nin gazetemize yönelik itirafları ortaya çıktı.Erdemli, Gülen'in kendisi ile uğraşan Cumhuriyet gibi sol kökenli ve ateist yayınların olduğunu, dolayısıyla bunlara karşı dava açmanın sadece kendisini ilgilendiren bir şey olmadığını, Müslümanların menfaatine olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 06.12.2017 - 22:45
Abone Ol google-news

 

Cumhuriyet çalışanları FETÖ'den yargılanırken, Gülen'in tutuklu avukatı Orhan Erdemli'nin gazetemize yönelik itirafları dikkat çekti. FETÖ'nün gazetemize yıllardır nasıl baktığını açık bir şekilde anlatan Erdemli şunları söyledi:  

"ByLock"u hiç kullanmadığını  savunan Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, "Fethullah Gülen ile Türkiye ve yurt dışında herhangi bir  görüşmesi olup olmadığına yönelik soruya karşılık verdiği şu bilgiler,  iddianamede yer aldı: "Gülen ile 1999 yılı mart ayına kadar sadece tek bir görüşmem  olmuştur. Ali Çelik bize avukatlık teklif ettikten sonra, bize Çamlıca'da Ali  Katırcıoğlu'na ait evde bizi tanışmaya götürdü. Orada yaklaşık 5-6 kişi vardı.  Gülen, kısa bir konuşma yaparak, 'avukatlığımızın hayırlı olmasını, kendisi ile  uğraşan Cumhuriyet, Aydınlık gibi sol kökenli ve ateist yayınların olduğunu,  dolayısıyla bunlara karşı dava açmanın sadece kendisini ilgilendiren bir şey  olmadığını, Müslümanların menfaatine olduğu' şeklinde genel bir konuşma  yaptı. Bu tarihten sonra Gülen ile bire bir görüşmemiz olmadı ancak 1999 yılına  kadar Altunizade’de bulunan FEM Dershanesinin üst katında bulunan yaklaşık 100  kişilik iş adamlarının katıldığı 3 iftar programına iştirak ettim, burada  bire bir görüşmemiz olmadı" dedi.

Gülen'in tutuklu avukatlarından Orhan Erdemli hakkında, "silahlı terör örgütü  kurma ve yönetme" suçundan cezalandırılması istemiyle hazırlanan iddianamede, Erdemli'nin, örgütün hukuk işleyişi, iş adamlarından toplanan himmetler ve hangi  kişilerin ne tür bilgilere sahip olduğuna yönelik itirafları yer aldı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler