Can Ataklı: Atatürk üzerinden kutuplaşma bitiyor

Prof. Dr. Haydar Baş'ın yeni kitabı 'Hoş Geldin Atatürk'ü değerlendiren Gazeteci – Yazar Can Ataklı, "Türkiye Atatürk ile ilgili önemli bir başvuru kitabı kazanmış durumda. Tabuları yıkan bu kitap toplumda Atatürk üzerinden yıllardır oluşturulan kutuplaşmayı bitirir" dedi.

Yayınlanma: 08.12.2017 - 10:36
Abone Ol google-news
<video:882058>

Gazeteci – Yazar Can Ataklı Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın 'Hoş Geldin Atatürk' adlı yeni kitabını değerlendirdi. Yeni Mesaj’ın sorularını cevaplandıran Ataklı, "Okudum. Özellikle bazı anılar ve değerlendirmeler var. Zaten sunuş bölümü ve Haydar Baş Bey’in bu konuda düşündüklerini doğal olarak okumak zorundaydım. Bin sayfa, müthiş bir şey tabi. Kaynakça da çok zengin. Bunların hepsinin nerelerden alındığı, nasıl değerlendirildiği de belli. Bu bakımdan başarılı bir çalışma. Bunlar başvuru kitaplarıdır. Konular çok güzel ayrılmış. Atatürk'ün ya da Cumhuriyet tarihinin belli bir alanda arzu ettiğiniz bir şeyini, bu konuda Atatürk ne demiş ya da nasıl bir politika izlemiş bunu görmek açısından da faydalı bir eser. Türkiye Atatürk ile ilgili önemli bir başvuru kitabı kazanmış durumda" dedi.

 "Haydar Baş tabuları yıktı"

 Prof. Dr. Haydar Baş'ın 'Hoş Geldin Atatürk' kitabıyla toplumun belli kesimlerinde uzun yıllardır dillendirilen 'dinsiz Atatürk" algısını yıktığını ifade eden Ataklı şöyle devam etti. "Türkiye'nin Cumhuriyet ve Atatürk devrimleriyle ilgili yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri ya da bu devrim ve cumhuriyetten rahatsız olanların en çok başvurdukları yöntem ve attıkları taş hep şudur; Atatürk İslam dinine saygılı değildi, hatta dinsizdi, Atatürk ilke ve inkılâplarının yolunda olanlar da zaten dine karşı soğuklar, laiklik ile dinden çıkıldı gibi söylemler. Şimdi bunu toplumun din açısından önemini bildiği bir ismin, 'hayır arkadaş bu yanlış, bu böyle değil. Atatürk senin zannettiğin ya da sana anlatılan gibi dine karşı, dinsiz, laiklik dinin unutturulması ve onun yok edilmesi anlamına gelen bir şey değil' demesi ve ortaya bin sayfalık bir eser çıkarması en önemlisi. Zaten bilinen bazı olaylar da kitabın içinde ama en önemlisi kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan, özellikle de son 15-20 yılda bu daha da böyle balyozla, çekiçle kafaya vura vura aman ha, Atatürk ilkeleri, Cumhuriyet, devrimler dinsizlik, dinimize hakaret, hor gördüler, ittiler gibi politikanın ve algı oluşturma operasyonlarının olduğu bir dönemde, dini kimliği de olan önemli bir siyasetçinin böyle bir eseri ortaya koymasıdır farkı oluşturan. Bu açıdan ben Prof. Dr. Haydar Baş'ın Hoş Geldin Atatürk kitabını çok olumlu görüyorum ve kendisine teşekkür ediyorum."

 "'Hoşgeldin Atatürk' kutuplaşmayı bitirir"

 Hoş Geldin Atatürk kitabının gördüğü ilginin kendisini memnun ettiğini ifade eden Can Ataklı, bu sayede toplumda Atatürk üzerinden yıllardır yaşanan kutuplaşmanın da ortadan kalkacağını belirtti. Can Ataklı, "Atatürk ile ilgili bir şeyin bu kadar çok okunuyor olması, yeni neslin öğrenmesi açısından beni çok sevindiriyor. İkincisi de bazı tabuların yıkılması açısından sevindirici. Bunun Türkiye'ye faydası ne? Çünkü siz Türkiye'yi sürekli bu cumhuriyeti kurmuş, yaşatmış ve bugün ben muhalif olsam da bugünkü iktidar sahiplerinin de demokrasi ve hukuk açısından birine bu kadar düşmanlık yapılması beni rahatsız ediyor. Ayrıca toplumda da çok ciddi kutuplaşmalara neden oluyor. Biz bunu azalttığımız zaman, Atatürk'ü, Atatürk ilkelerini, devrimlerini, laikliği savaşır gibi çatışır halden çıkardığımız zaman bu ülke çok daha rahatlayacaktır. Onun için bu tür girişimlere ben çok önem veriyorum ve Prof. Dr. Haydar Baş'ı kutluyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler