Yarkadaş: i-Taksi'nin tekeri rant için dönecek

Yarkadaş, "İstanbul'daki taksi esnafı, yılda 200 milyon TL'yi İBB ve AKP'li şirkete aktarmak zorunda kalacak." dedi.

Yayınlanma: 08.12.2017 - 15:38
Abone Ol google-news
<video:789709>

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "i-TAKSİ, bir güvenlik değil rant projesidir ve derhal durdurulmalıdır" dedi.

Artık siyah taksi de yollarda olacak

 Twitter hesabından İ - TAKSİ'ye ilişkin görüşlerini açıklayan Yarkadaş şunları kaydetti:

 "İstanbul Büyükşehir Belediyesi tüm itirazlara rağmen, mahkeme sonucunu bile beklemeden i-TAKSİ projesini devreye soktu. Belli ki aceleleri var!

 İBB'nin acelesinin sebebini biliyoruz. Çünkü bir an önce ranta kavuşmak istiyorlar. Malum; az-buz bir rant değil bu! Yıllık 200 milyon TL. Evet yanlış okumadınız! İBB, i-TAKSİ adlı rant projesi üzerinden, yılda 200 MİLYON TL toplayacak. Ve bu paranın yüzde 10'u, AKP eski genel başkan yardımcısının oğlunun şirketine aktarılacak.

 Taksiciler, Çin'den alınan 750 TL'lik cihaza uygulanan yazılım için AKP'li Tanrıverdi'nin oğlunun şirketine her gün cirolarının yüzde beşini ödeyecek. Kısacası, taksilerin tekeri AKP'lilere rant sağlamak için dönecek! Yazık!

 Biz bu rant anlayışına itiraz ederken, AKP'li belediye, bir genelge daha düzenledi. "I" maddesi olarak ünlenen düzenlemeye göre, % 5'lik komisyonda sınır daha da yükseltildi. Bu; bir yazılım için, taksicilerin TAM YAZILIM adlı AKP'lilerin şirketine ömür boyu para vermesi anlamına geliyor. Taksici esnafı hem belediyeye hem de AKP'lilerin şirketine çalışacak.

 Üstelik, bu dayatma rekabet koşullarını da ortadan kaldırıyor. İBB, i-TAKSİ'ye dahil olmayan esnafın çalışma ruhsatını yenilemiyor. Taksici esnafının itirazını ise dinleyen yok!

 Bu konuda, AKP Milletvekili Metin Külünk de açıklama yaptı ve "Uygulamayı hayata geçirmeyin" dedi. Ancak rant sevdası gözleri kör etmiş. Yıllık 200-250 milyona varan rant hesabı, hak-hukuk dinlemiyor. İBB, "Taksiler güvenli olacak" söyleminin arkasına sığınarak toplumun gözünü boyamaya çalışıyor. Oysa ki; sistem özel yaşamı ihlal ediyor. Araçta kaydedilen görüntülerin nerede tutulacağını kimse bilmiyor.

 Her tarafı sorunlu olan bu projenin amacı güvenlik değil, kısa yoldan rant sağlamaktır. AKP'li İBB, taksicinin emeğini yandaşa peşkeş çekmek için uğraşmaktadır. UKOME planında olmayan i-TAKSİ'nin mahkeme sonucu bile beklenmeden uygulamaya konulması her şeyi açıklıyor.

i-TAKSİ'yi İBB'ye öneren TAM YAZILIM, 2015'te kuruluyor. Proje de 2015'te gündeme geliyor. Şirket, i-TAKSİ için kurulmuş kısacası..."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler