Kılıçdaroğlu: Ataşehir kararı hukuksuzdur

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması ile ilgili konuştu

Yayınlanma: 09.12.2017 - 13:35
Abone Ol google-news

<video:882886>

İçişleri Bakanlığı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin Anayasa'nın 127 nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca 06.12.2017 tarihinde görevden uzaklaştırılmasına karar verildiğini açıklamıştı. CHP lideri kemal Kılıçdaroğlu kararın hukuksuz olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu açıklamasında;"Bu bir savunma değil, kamuoyunu doğru bilgilendirmektir" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Bu toplantı bir savunma değil, kamuoyunu doğru bilgilendirme içindir "

 "Bu basın toplantısı asla bir savunma değil. Bilgilendirme amacıyla yapılıyor. Verilemeyecek hiç bir hesabımız yoktur. Belediye başkanımız daha önce medyada yer alan haberler ve benim isteğim üzerine savcılığa gidip kendisi başvurmuştur. Soruşturma yapın diye. O soruşturmaların tamamından aklanmıştır."

"Yapılmak istenen haysiyet cellatlığıdır"

"Şu anda yapılmak istenen haysiyet cellatlığıdır. Yıldırmak istiyorlar. Yılmayacağız. Kılıçdaroğlu konuşmasın istiyorlar. Ben tüyü bitmemiş yetimin hakkı için sonuna kadar konuşacağım. Bu ülkede vicdanları ayağa kaldıracağım."

"Bizim belediye başkanları Man adalarında şirket mi kurdu"

"Hukuku iğfal edeceklerine neden cesaret edip karşımıza çıkmıyorlar. Biz onlara belge gösterdik, onlar da hesabını verselerdi. Bizim belediye başkanları Man adalarında şirket mi kurdu. Bütün banka hesapları, kredi kartları, yaptığı her alış veriş denetlendi. Biz denetlenmekten korkmayız. Ama haysiyet cellatlığına karşı çıkarız. Buna asla izin vermeyiz."

 

‘Kuvayı Milliye genlerimizde var’


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler