Bahçeli: Türk siyaseti merdaneli çamaşır makinesine döndü

Devlet Bahçeli, CHP'li belediyelere yönelik soruşturmaları değerlendirdi. Bahçeli "Türk siyaseti merdaneli çamaşır makinesine döndü" yorumunda bulundu.

Yayınlanma: 12.12.2017 - 09:33
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya’da belediye başkanlarıyla bir araya geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Cumhur ittifakı olursa Cumhurbaşkanlığı seçimi olur, buradaki ittifak orada da devam eder diyoruz. Anlayan anlar, anlamayana ne yapacağız” dedi.

Bahçeli; Antalya dönüşünde Habertürk’ten Saliha Çolak’ın sorularını yanıtladı. Bahçeli, “Cumhurbaşkanı adayı ortak mı olacak?” sorusunu da şu ifadelerle değerlendirdi:”Olsa da olmasa da. Bir hanımefendinin ifade ettiği gibi, ‘100 bin imzayı toplar, aday olurum’ diyor, bunlar ilerki aşamalarda konuşulacak olan şeyler. Ama başarılacak olan şey cumhur ittifakı ise o zaman ittifakın aldığı oy oranı cumhurbaşkanının seçiminde de önemli bir etken olur. Aday gösterir, göstermez… Onlar ikinci aşama. Seçimlerde istikrar sağlayabilecek bir sonuç için bunun yasallaştırılmasından yanayız. Kimin cumhurbaşkanı olacağı sonraki aşama. Tutarlı bir sistemi önerirken, ‘Kim olacak?’ sorusuna cevap arayan bir hale sokarsanız ne ittifak kalır, ne de cumhurbaşkanı adayı. Sırrın ‘s’sini de söylüyorum. ‘Cumhur ittifakı olursa Cumhurbaşkanlığı seçimi olur, buradaki ittifak orada da devam eder’ diyoruz. Anlayan anlar, anlamayana ne yapacağız. Bize intikal eden bir şey yok. Bu ittifak nasıl yapılacaksa hazırlayıp gelmeleri lazım. Onların da sırrı varsa onu da görelim.”

‘HERKES BİRBİRİNE SALLIYOR’
MHP lideri, “CHP’li belediyelerle ilgili soruşturmalar hakkında değerlendirmeniz?” sorusuna şöyle cevabı verdi; “Doğru olur, yanlış olur, iftira olur. Bunlar araştırılır. Türk siyaseti merdaneli çamaşır makinesine döndü. Herkes birbirine sallıyor.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler