Bülent Tezcan: Üçüncü sınıf mafya babası kılıklıları İçişleri bakanlığı koltuğunda oturtmayın

Soylu’nun Kılıçdaroğlu’na yönelik sözleri için ‘Üçüncü sınıf mafya babası üslubu’ nitelemesi yapan Tezcan, ‘Ya istifa etmeli ya görevden el çektirilmeli’ dedi.

Yayınlanma: 13.12.2017 - 15:21
Abone Ol google-news

<video:885530>



CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözleri üzerine hükümete, “İçişleri Bakanlığı’nda üçüncü sınıf mafya babası kılıklı kişilerin oturmasına izin vermeyin. Ya istifa etmeli ya görevden el çektirilmelidir” diye seslendi. CHP’li Tezcan MYK’nin ardından basın toplantısı düzenledi. Tezcan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

-37 yıl oldu, ders alınmadı: Erdal Eren’in idam edilmesinin üzerinden 37 yıl geçti. Birçoğu anımsamaz. 12 Eylül askeri cuntasının kanlı günleriydi. 17 yaşında gencecik bir fidan hukuka aykırı şekilde yaşı büyütülerek haksız bir kararla idam edildi. Mesele 37 yıl acıları tekrar yaşamak değil. Türkiye, aradan 37 yıl geçmesine rağmen hesaplaşamadığı gibi yeni darbe huhukuna teslim edildi. Bugün gençler, gazeteciler, aydınlar hukukua aykırı yargılanmaktadır. Yine darbe mahkemeleri gibi çalışan mahkemelerle büyük hak kayıplarının yaşandığı bir Türkiye. 37 yılda ders alınmamış olmanın acısını yaşıyoruz.

-Dayanaksız uzaklaştırma: Ataşehir Belediye Başkanımız görevden uzaklaştırıldı. Bu halkın iradesine darbedir. Haksız bir kararla, seçilmiş belediye başkanı görevden uzaklaştırılıyor. Bizim belediye başkanlarımızın veremeyeceği hesabı yoktur. Görevden uzaklaştırmadaki gerekçelerin dayanağı bulunmamaktadır. Soruşturmalarla ilgili bakanlık müfettişleri, Danıştay “soruşturmaya gerek yok” kararı vermişlerdir. Savcılıklar “Kovuşturmaya yer olmadığı” kararı vermişlerdir. Onlar kendi belediye başkanlarını kirli pazarlıklarla istifa ettirip dosya kapatırken bizim belediye başkanımız kendi eliyle dilekçe vermiş ve “Beni araştır” demiştir ve sonuçta takipsizlik kararı verilmiştir.

-Sandıksız iktidar arayışı: Bugün halk iradesine dönük bu darbe, iktidarın sandıksız iktidar arayışını ortaya koymuştur. AKP iktidarı sandıksız iktidar arayışına girmiştir. İstanbul Büyükşehir başta olmak üzere tüm büyükşehirleri kaybetme noktasında olduklarını görüyorlar. Başarı kazanacağımızı bildikleri için belediyelerimiz üzerinden operasyon yürütme peşindeler. Bizim korktuğumuz bir şey yok. Varsa bir hesap hangi belediye başkanı olursa olsun hesabını verir. Aramızdaki fark bu. Halk kendi belediye başkanına sahip çıkacak. Bu uygulamaları yerleştireceğiz sanmayın. Türkiye’nin huzurunu kaçırmayın. Kendi arzunuzca hukuka aykırı şekilde başkanları görevden alamazsınız. Alırsanız halkın kendi seçtiklerine sahip çıkma hakkı olduğu görür, nasıl sahip çıkacağını anlarsınız.

-Üçüncü sınıf mafya babası: Bir İçişleri Bakanı var. Adı İçişleri Bakanı, konuşmalarına baktığımızda üçüncü sınıf mafya babası. Çete usulü bir dil. Emrinde emniyet güçleri, jandarma, silahlı güçler bulunan bir bakanın söylememesi gereken sözleri sarf ettiğini görüyoruz. Bu bir telaşın eseri. Kendi geçmişiyle ilgili veremediği hesabı var. Bazı kapılarda kendisine yer bulmak veya yerini korumak için bu sözleri söylemek zorunda hissediyor olabilir. Onu o makama getirenlere, onu o makamda tutanlara söylüyorum; Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin itibarını daha fazla ayaklar altına almayın. İçişleri Bakanlığı’nda üçüncü sınıf mafya babası kılıklı kişilerin oturmasına izin vermeyin. Bu kendinize, hükümetinize saygısızlık. Bir partiyi batırdı geldi. Dikkat edin ha, hükümetinizi de batırır bu anlayış ve bu üslup. Bakanlık ehliyeti yoktur. Ya istifa etmeli ya görevden el çektirilmelidir.

Belediyelere 'hukuk kurulu'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2.5 saat süren MYK’de kurmaylarına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için verilen gensoru önergesinin görüşüleceği gün tam kadro Genel Kurul’da olunması talimatı verdiği öğrenildi. MYK’de Ataşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonun ardından belediyeler yönelik yeni girişimlere hazırlıklı olmak amacıyla belediyeler için hukuk kurulu oluşturma kararı alındığı belirtildi. CHP bu kurulla, görevden el çektirme, soruşturma açma gibi durumlarda anında müdahalede bulunabilecek. Ekonomide son büyüme rakamlarının da gündeme geldiği toplantıda, Kılıçdaroğlu kurmaylarından konuşmalarında bu büyümeyi dile getirmeleri talimatını vererek; emekliye, asgari ücretliye, işçiye, memura yani halka enflasyon artı büyüme oranında zam yapılması gerektiğinin altının çizilmesini istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler