Tahir Elçi 105 haftadır adalet bekliyor

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015’te Sur’da çatışmalarda zarar gören Tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptıktan sonra öldürülmesinin ardından 105 hafta geçti.

Yayınlanma: 15.12.2017 - 17:49
Abone Ol google-news

Diyarbakır Barosu, her hafta olduğu gibi bu hafta da Elçi’nin faillerinin bulunması ve etkili soruşturma yürütülmesi talebiyle adliye önünde basın açıklaması yaptı.Baro Genel Sekreteri Mahsum Batı, 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftasına değinerek, “ 1948 yılında bildiğiniz üzere İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi kabul edildi.  Gelinen noktada 69 yıl sonra Türkiye’de bu beyanname ile garanti altına alınan yaşam hakkının devlet tarafından ihlal edilip edilmediğini, korunup korunmadığını halen tartışıyoruz ve şunu diyebiliriz ki yaşam hakkı devlet tarafından ihlal edilmemiş olsa bile korunmamıştır. 69 yıl geçmesine rağmen halen insanlık aynı noktadır” dedi. 

Hak İnsiyatifi Diyarbakır Koordinatörü Reha Ruhavioğlu ise Elçi soruşturmasında 2 yıldır ilerleme olmadığına dikkat çekerek “Olağan şüphelilerin dahi ifadesi almamış bir yargının iki yıl sonra şüphelerimizi izole edeceğini de düşünmüyoruz.Yürütülen soruşturmanın şaibeli olduğunu düşünüyoruz” dedi. Elçi’nin faili meçhul dosyalarının aydınlatılması için önemli bir hukuk mücadelesi verdiğini vurgulayan Ruhavioğlu, “Tahir Elçi, JİTEM gibi dosyada ilk kez bir kişiyi mahkum etmiş, ancak Tahir Elçi’nin ölümünden çok kısa bir süre sonra bu kişi tahliye edilmiştir. Tahir Elçi’yi vuran tetik sadece Elçi’yi aramızdan almamıştır” diye konuştu. Faili meçhul  tüm dosyaların biran önce aydınlatılması gerektiğinin altını çizen Ruhavioğlu, “bu dosyalar aydınlatılmadığı müddetçe gözlerimiz yargı makamının üzerinde olacaktır. Biz insan hakları savunucuları olarak bu dosyaların takipçisi olacağız”  diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler