Polisten Kezban Saçılık'a şiddet: Bu işkenceye artık son verin

KHK ile işinden atılan Veli Saçılık'ın annesi, oğlunun gözaltına alınmasına tepki gösterince polisin hedefi oldu. Bugün yine gözaltına alınan Saçılık'ın annesi de, polisin hedefi oldu. Oğlunun gözaltına alınmasına tepki gösteren anne Kezban Saçılık, polis tarafından iteklendi, kırılan gözlük camı yüzünü yaraladı.

Yayınlanma: 15.12.2017 - 22:48
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP’li Barış Yarkadaş, akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya destek veren Veli Saçılık’ın annesi Kezban Saçılık’ın oğlunun gözaltına alınmasına tepki gösterdiği için polisler tarafından yerlerde sürüklenmesine tepki gösterdi. Yarkadaş, “KHK’yle işine son verilen Veli Saçılık’ın kolu, 1999’da yapılan cezaevi operasyonlarında koparıldı. O gün annesi, oğlunu ve oğlunun kolunu ararken polisler tarafından yerlerde sürüklendi. Ve yine o gün, üstündeki etek zorla çıkarıldı. Kezban Ana, o günden bugüne etek giyemiyor ve pantolonla dolaşıyor. Kezban Ana, bugün tıpkı 1999’da olduğu gibi oğlunun peşinden koşarken yine polisler tarafından Yüksel Caddesi’nde yerlerde sürüklendi. Gözlüğü kırıldı, yüzü yaralandı. Yüksel Caddesi’ndeki bu eziyete, bu işkenceye artık son verin” dedi.

Yarkadaş, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde ise Gezi Direnişi sırasında ayağından gaz bombasıyla vurulan Aydın Aydoğan’ın gözaltına alınma sebebini ve uğradığı muameleyi sordu. Aydoğan’ın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmasından bir gün sonra gözaltına alındığına dikkat çeken Yarkadaş, “Bu gözaltı tesadüf müdür, planlı bir sindirme operasyonu mudur” diye sordu.

İzin şartı kaldırılsın

Yarkadaş, TBMM’de yaptığı konuşmada, “Tutuklu milletvekili ve gazetecileri ziyaret etmek için, Adalet Bakanlığı’ndan izin alınma şartı kaldırılsın. Bu şart AKP tarafından konuldu. Daha önce böyle bir engelleme yoktu” önerisini getirdi. Yarkadaş, önerisini kanun teklifi haline de getirerek TBMM’ye sundu. TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın da HDP’li tutuklu milletvekillerinin önündeki ziyaret engelinin kaldırılması için Başbakan Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’le görüşeceği öğrenildi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler