Bilal'in pazarlık haberine Erdoğan'dan yargı sansürü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonu sonrasında internete sızan ve oğlu Bilal'in pazarlıklarının olduğu iddia edilen ses kayıtları ile ilgili haberi yargı kararı ile cumhuriyet.com.tr'den kaldırttı.

Yayınlanma: 01.07.2014 - 16:33
Abone Ol google-news

17 ve 25 Aralık sürecinde yaşanan yolsuzluk operasyonları ve AKP'nin bu süreçten sonra İnternetteki yasakları yeni bir boyut kazandı. Etiler Polis Okulu arazisi ve Bosphorus 360 şirketine ilişkin iddiaları içeren yeni ses kaydının içeriğini yayınlayan internet sitemize yargı yolu ile haberi kaldırma kararı tebliğ edildi.

Özellikle 30 Mart seçimine kadar internete düşen ses kayıtları Başbakan Erdoğan ve kurmaylarını zor duruma düşürmüş Erdoğan bu kayıtlara TÜBİTAK'ta yapılan yeni atamalara kadar montaj demekle yetinmişti. Erdoğan bazı mitinglerinde Facebook ve Twitter gibi paylaşım sitelerini kapatacağıni söylemiş ve sonrasında ses kayıtlarının yayınlandığı Youtube ve bu ses kayıtlarının yayıldığı Twitter'a yasak gelmişti.

Başbakan Erdoğan şimdi de Yargı yolu ile seçime kadar olan süreçte oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili yapılan haberleri kaldırtmaya başladı.

Süreç içerisinde ses kayıtlarını 'Basın Özgürlüğü' kapsamında değerlendirerek yayınlayan Cumhuriyet.com.tr'nin yaptığı bir haber de yargı engeline takıldı.

Bilal Erdoğan ile ilgili olan "Yeni Ses kaydı çıktı: Gizli ortak Bilal!" haberimiz bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi ve İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı ile siteden kaldırıldı.

MEVZUAT İLE İÇERİĞİN ALAKASI YOK

Sitemizde çıkan "Yeni Ses kaydı çıktı: Gizli ortak Bilal!" haberi ile yasal mevzuatta geçen maddelerin ise haber içeriği ile bir alakasının olmaması da dikkat çekti.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler