Akademisyen Hatice Senem Doyduk beraat etti

Sakarya Üniversitesi'nde görevli olan ve geçtiğimiz yıl tutuklanan daha sonrasında ise tahliye edilerek tutuksuz yargılanan Yrd. Doç. Dr. Hatice Senem Doyduk ile tutuksuz yargılanan Emre Demirtaş ve Serhat Ulubay beraat etti.

Yayınlanma: 26.12.2017 - 09:41
Abone Ol google-news

Sakarya'da, geçtiğimiz yıl tutuklanan ve daha sonrasında tahliye edilerek tutuksuz yargılanan Sakarya Üniversitesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Hatice Senem Doyduk ile tutuksuz yargılanan Emre Demirtaş ve Serhat Ulubay beraat etti.

Sakarya'da geçen yıl Eylül ayında gözaltına alınarak tutuklanan Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Hatice Senem Doyduk ve birlikte gözaltına alınarak serbest kalan öğretim görevlileri Emre Demirtaş ve Serhat Ulubay için mahkeme kararını açıkladı.

Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme heyeti, Hatice Senem Doyduk, Emre Demirtaş ve Serhat Ulubay için beraat kararı verdi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, üç akademisyen hakkında 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan ise 7.5- 15 yıl hapis cezası isteniyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler