Rapor davayı kilitledi

Eşini öldüren sanıkla ilgili davada iki yıldır bir arpa boyu yol alınamadı.

Yayınlanma: 26.12.2017 - 23:24
Abone Ol google-news

Eşi Halide Özpolat’ı öldürdüğü için hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası istenen Ali Rıza Özpolat’ın yargılandığı davaya, üç aydır istenen Adli Tıp Kurumu (ATK) raporu gelmedi. İki yıldır görülmekte olan davada bir arpa boyu yol kat edilmediğini belirten Özpolat’ın kızı Zekiye Kaya, “İki yıldır, psikolojim altüst oldu. Her davada onu görmek benim iyice sinirlerimi bozuyor” dedi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, tutuklu sanık Ali Rıza Özpolat ve avukatlar katıldı. Mahkeme Başkanı, Adli Tıp Kurumu’ndan beklenen raporun gelmediğini belirtti. Sanık Özpolat, “Diyeceğim bir şey yok” dedi. Mahkeme heyeti, raporun neden gönderilmediğinin Adli Tıp Kurumu’na sorulmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı 25 Ocak’a erteledi.

‘Eylemlerin bilincinde’

Duruşma sonrasında açıklama yapan Özpolat’ın kızı Zekiye Kaya, “Artık bu sürecin ceza ile sonlanmasını istiyorum. Her geçen gün benim için bir işkence” dedi.

Avukat İpek Bozkurt ise 2 yıldır devam eden bir dava olduğunu söyleyerek, “Diğer kadın cinayetleri davalarında olduğu gibi katil koca bilinçli olarak karısını öldürdükten sonra silahı ile polis karakoluna gidiyor ve teslim oluyor. Yaptığı bütün eylemlerin bilincinde. Ama mahkeme sürecinde, yine alışkın olduğumuz bir şekilde. Aklının yerinde olmadığını söylüyor” diye konuştu. Bu nedenle Adli Tıp Kurumu’ndan yaklaşık 3 aydır rapor beklediklerini belirten İpek şöyle devam etti, “Mağduriyet çekiyoruz. Hukukun en kısa zamanda adaleti sağlayacağı inancı ile davayı takip edeceğiz” dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Işıl Kurt da, “Kaç aydır rapor bekleniyor. İndirim alınması için böyle yapılıyor biliyoruz” ifadelerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler