Bakan Soylu'dan günübirlik ev açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Terör meselesinde, bu günübirlik evlerle ilgili bir kural getirdik. Adam günübirlik eve geliyor. Kim olduğunu biliyoruz. Kimseye de haber vermiyorlar zaten. Şimdi otellerde nasıl kalınırsa emniyete ve jandarmaya bilgi veriliyorsa, günübirlik evlerde kalanların bilgileri de veriliyor. Günübirlik evler maliye kaydı içerisine de alındı" dedi.

Yayınlanma: 27.12.2017 - 12:52
Abone Ol google-news
<video:893990>


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valiliği'nin düzenlediği “Avrupa Yakası 1. Grup Mahalle Muhtarları Toplantısı"na katıldı. Toplantıya Soylu'nun yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin de katıldı.

GÜNÜBİRLİK EVLER

Salonda bulunan muhtarlara seslenen Soylu, “Terör meselesinde, bu günü birlik evlerle ilgili bir kural getirdik. Adam günü birlik eve geliyor. Kim olduğunu biliyoruz. Kimseye de haber vermiyorlar zaten. Şimdi, otellerde nasıl kalınırsa emniyete ve jandarmaya bilgi veriliyorsa, günü birlik evlerde kalanların bilgileri de veriliyor. Günü birlik evler maliye kaydı içerisine de alındı. Adam orada bir para kazanıyor ama kimseye bir vergi ödediği bir kayıt sunduğu söz konusu değil. Bu dünya içerisinde geldiğimiz durum içerisinde bizim buna müsaade etmemiz mümkün değil, doğru da değil zaten. DEAŞ'lı mıdır, PKK'lı mıdır, DHKP-C'li midir? Uyuşturucu satıcısı mıdır, yoksa fuhşa teşvik eden bir anlayışı mı söz konusudur? Bütün bunları rüyamızda görecek halimiz yok. Biz bunları takip etmekle mükellefiz. Sorumluluğumuz budur. Bu sorumluğunu hep beraber yürütmek durumundayız" dedi.

MUHTARLARIN SORUMLULUKLARI

Bakan Soylu, yine muhtarlara seslenerek, “Asayişten de, güvenlikten de, uyuşturucu ile mücadeleden de sorumlusunuz. Evlerde baba ile çocuk arasında, karı ile koca arasından bundan da sorumlusunuz. Yanmayan elektrikten de sorumlusunuz, okula gitmeyen kız çocuklarından da siz sorumlusunuz. Biz çocuklarımızı okula göndermek ve eğitimle buluşturmak zorundayız" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler