O doktorlara soruşturma

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kadiroğlu Siirt'te yaşanan HIV skandalına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 02.01.2018 - 23:27
Abone Ol google-news

 

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Siirt’te yaşayan HIV virüsü taşıyan 27 yaşındaki hamile kadının sezaryen ameliyatına girmek istemeyen görevli doktor ve asistan hakkında dekanlık tarafından soruşturma başlatıldığını belirterek “Hastayı kabul etmeyen, hastanın bakımını üstlenmeyen hekim, öğretim üyesi olsun, asistan olsun, bunlarla ilgili tutanaklar tutulmuş; Dekanlık soruşturma başlatmıştır” dedi. Sağlık Bakanlığı ise söz konusu iddialarla ilgili olarak Sağlık Meslekleri Kurulu’nun görev, sorumluluk ve yetkileri çerçevesinde gerekli adımları atacağını kaydetti.

Prof. Kadiroğlu, dün düzenlediği basın toplantısında Diyarbakır’daki hastanelerin HIV’li hastayı kabul etmemesi üzerine kadının hastanelerine getirildiğini anımsatarak “O tarihte klinik icapçı öğretim üyesi hastayı sahiplenmemiş, tedavi ve takibini kabul etmemiş, operasyona girmekten imtina etmiştir. Aynı gün gece saatlerinde hastanın doğum sancıları başlayınca bu hastalarda mutlak endikasyon olan sezaryen operasyonu için Anabilim Dalı Başkan Vekili’ne haber verilmiştir. Aynı zamanda operasyon için gerekli koruyucu bariyer malzemeleri gibi ekipmanlar temin edilmiştir. Ne yazık ki operasyon esnasında asistan doktorumuzun eline ameliyat esnasında kullanılan sütür iğnesinin kazaen battığı ifade edilmiştir. Asistan doktorumuza tedavisine evinde devam etmek üzere istirahat verilmiştir” dedi.

 

‘Bunu kabul etmiyoruz’

Bariyerli eldivenleri kameralara gösteren Kadiroğlu, şöyle devam etti: “Bu eldivenleri o gün kadın doğum hastalıkları hastanesinden getirdik. Dahili ve cerrahi branşların böylesi bir hastayla karşılaştığında ‘Ben bu hastaya bakmıyorum’ şeklindeki anlayışı, bir yönetim olarak kabul etmiyoruz. Ameliyatta yeterli önlem alınmış. Fakat korunaklı cerrahi tam uygulanmadığından kazaen o anda iğne batmış. Bu batan iğne üzerinde algı yapılıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. ”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler