Sağlık nedeniyle tahliye edilen FETÖ sanığı işadamı itiraz üzerine tekrar tutuklandı

FETÖ/PDY'nin 'para kasası' olduğu ileri sürülen Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu dün tahliye edildi. Sağlık nedenleri gerekçe gösterilerek tahliye edilen Nakıboğlu'nun tutukluluğuna yapılan itiraz kabul edilince tekrar cezaevine girdi.

Yayınlanma: 05.01.2018 - 16:42
Abone Ol google-news

Nakıboğlu'nun da aralarında bulunduğu 21 kişi dün Gaziantep 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesinde, 'Silahlı terör örgütü yönetme, terörizmin finansmanı hakkında kanuna muhalefet, suç gelirlerinin önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama ve vergi usul kanununa muhalefet' suçlarından hakim karşısına çıktı. 

Bir süre önce anjiyo olan 70 yaşındaki Cahit Nakıboğlu'nun cezaevi koşullarında kalmasının sağlığı açısından risk teşkil ettiğine dikkat çeken mahkeme ev hapsi şartıyla tahliyesina karar verdi.

TAHLİYESİNE İTİRAZ EDİLDİ
1,5 yıldır cezaevinde yatan Nakıboğlu'nun tahliyesine savcı itiraz etti. Cahit Nakıboğlu hakkında tutuklama ve yakalama kararı çıkarttı. Evinden alınarak önce sağlık raporu için hastaneye ardından ise Gaziantep Adliyesine götürülen Nakıboğlu, tekrar tutuklanarak cezaevine gönderildi.


İDDİANAMEDE YER ALAN SUÇLAMALAR İSE ŞÖYLE:
İddianamede, Naksan Holding bünyesinde bulunan 51 şirketin FETÖ/PDY sermayesi ile ticari alanda faaliyette bulunmak üzere kurulduğu ve örgüte ait iktisadi işletme olduğu belirtildi. Nakıboğlu ailesinin, şehrin çeşitli yerlerindeki işyeri, konut, iş hanı gibi taşınmazları satarak yaklaşık 22 milyon doları başka bir hesaba aktardığı belirtilen iddianamede, kayyum atanmasından önce de holdingin içinin boşaltıldığı anlatılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler