460 gün sonra ülkelerine kavuşacaklardı... Yine Metro Turizm: 9 ölü

Kuzey Irak’a yolcu taşıyan Metro Turizm otobüsü, Şırnak'ın Silopi ilçesinde şarampole yuvarlandı. Kazada 3'ü çocuk 9 kişi yaşamını yitirdi, 28 kişi de yaralandı. Şırnak Valisi yaşamını yitirenlerin hepsinin Iraklı Türkmenlerden oluştuğunu söyledi.

Yayınlanma: 12.01.2018 - 10:15
Abone Ol google-news

<video:903478>

KAZA YERİNDEN DEHŞETİN FOTOĞRAFLARI 

İstanbul’dan, Irak’ın Erbil kentine yolcu taşıyan sürücüsünün adı belirlenemeyen ve Irak plakalı Metro Turizm otobüsü, Habur-Silopi arasındaki çevre yolunun 6'ıncı kilometresinde henüz belirlenemeyen bir nedenle, şarampole yuvarlandı. Haberinin duyulması üzerine kaza bölgesine çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi sevkedildi. Kazada, biri hastanede olmak üzere 3'ü çocuk toplam 9 kişi yaşamını yitirirken, 2'si ağır 28 kişi de yaralandı. Devrilen otobüsün altında kalan yaralıların çıkarılması için itfaiye ekipleri ve jandarma ekipleri de büyük çaba harcadı. Jandarma ve polis ekipleri, kazanın yaşandığı yerde geniş güvenlik önlemleri alırken, kurtarma çalışmaları nedeniyle, karayolu trafiğe kapatıldı. Kazada sağ kurtulanlara bölgeye giden askerler yardımcı oldu. Kazada yaralanan 28 kişi, ambulanslarla Silopi Devlet Hastanesine kaldırılarak burada tedavi altına alındı. Kazayla ilgili savcılık, kaza olay yerinde inceleme yaptı. 

460 gün sonra ülkelerine kavuşacaklardı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde otobüsün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 3’ü çocuk 9 kişi ile yaralanan 36 kişinin Telafer Türkmenlerinden, 2 yaralının ise Türk polisi olduğu belirtildi. Türkmenlerin, kentlerini ele geçiren IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlar sırasında çatışmalardan kaçarak, 460 gün önce Türkiye’ye sığındığı, bugün aynı kazada yaralanan 2 polisin eşliğinde ülkelerine döndüğü öğrenildi.

Silopi-Habur karayolunun 20’inci kilometresinde, İstanbul’dan Irak’a yolcu taşıyan yabancı plakalı otobüsün devrilmesi sonucu 3’ü çocuk 9 kişinin yaşamını yitirdiği, 38 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Kazada hayatını kaybeden 9 kişi ile yaralanan 36 kişinin Türkmen olduğu, 2016’da Irak güvenlik güçleri ve Şii milislerin Musul kentinde terör örgütü IŞİD'e karşı operasyonları nedeniyle Telafer ilçesindeki evlerini terk eden binlerce kişi ile birlikte Suriye üzerinden gelerek, Türkiye’ye sığındığı öğrenildi. Bir süre, Kilis’teki mülteci kamplarında kalan söz konusu 45 mülteci, daha sonra İstanbul’a gitti. Mülteciler, kentlerinin IŞİD'den temizlenmesinin ardından da ülkelerine dönmek istedi. İlgili kurumlara başvuran mülteciler, Türkiye’ye sığındıktan 460 gün sonra, dün 2 polis eşliğinde ülkelerine uğurlandı. Ancak mülteciler ülkelerine yaklaşık 15 kilometre kala feci kazayı yaşadı. Kazada, mültecilerin yanı sıra, kendilerine eşlik eden 2 polis de yaralandı.


VALİ AKTAŞ: 9 TÜRKMEN KARDEŞİMİZ HAYATINI KAYBETTİ

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, İstanbul'dan Erbil'e giden yolcu otobüsünün, Silopi ile Habur Sınır Kapısı arasındaki çevre yolunda şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada yaralananları tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Hastane çıkışı basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Aktaş, "Kilis'in Öncüpınar ilçesinden, 10 otobüsten oluşan yaklaşık 460 kişinin tamamı, Türkmen ve Irak'ın Telafer kentine gidiyor. Silopi ilçemizde, sabah erken saatlerde otobüs yan yatarak, şarampole yuvarlanıyor. Meydana gelen kazada, 3'ü çocuk 9 Türkmen kardeşimiz hayatını kaybetmiş, 38 kişi de yaralanmıştır. Sağlık ekiplerimiz, güvenlik kuvvetlerimizin desteği ile acilen kaza yerine ulaşmış, gerekli yardımı yapmıştır. Kazada yaralanan 38 Türkmen kardeşimiz, ambulanslarla Cizre ve Silopi'deki hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alınmış. İlk müdahale sonrası 10 yaralı, taburcu edilmiş. 26 yaralının hastanelerdeki tedavisi sürüyor" dedi. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler