Stephen King’e PEN’den ödül

Popüler romanların dünyadaki bir numaralı ismi olarak bilinen Amerikalı yazar Stephen King, PEN ABD’nin bu yılki Edebiyata Hizmet Ödülü’ne layık gördüğü isim oldu.

Yayınlanma: 15.01.2018 - 21:09
Abone Ol google-news

Popüler romanların dünyadaki bir numaralı ismi olarak bilinen Amerikalı yazar Stephen King, PEN ABD’nin bu yılki Edebiyata Hizmet Ödülü’ne layık gördüğü isim oldu. Komite, yapılan basın açıklamasında “eserleriyle takdir toplayan yazarın geniş bir kitleyi etkilemesi ve insan olmanın özgün ve güçlü yollarını anlamamıza yardımcı olması” sebebiyle verildiği belirtildi.

Trump eleştirisi

PEN Edebiyata Hizmet Ödülü yalnızca edebiyat alanında sunulan katkılar sebebiyle değil, ifade özgürlüğüne sağlanan destekler sebebiyle de veriliyor. Yapılan açıklamada King’in eserlerinin aynı zamanda “baskının herhangi bir türü karşısında PEN Amerika’nın üstlendiği misyonu somutlaştırdığı,” da belirtiliyor. Öte yandan Stephen King eserlerinin yanı sıra kişisel Twitter hesabı üzerinden paylaştığı gönderilerle de politik tavrını ortaya koymaktan çekinmiyor. Twitter’da 4.5 milyona yakın takipçisi bulunan yazar sıklıkla Amerikan Başkanı Donald Trump’a ilişkin muhalif fikirlerini Twitter üzerinden paylaşıyor. King, geçen ağustos ayında Donald Trump tarafından Twitter üzerinden engellendiğini duyurmuş ve bu durum Donald Trump’ın eleştiriler karşısındaki tutumunu tartışma konusu haline getirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler