İlk günün soğuğu, yan yana olmanın sıcaklığı

Hrant Dink katledilişinin 11. yıldönümünde anıldı... AGOS’tan izlenimler

Yayınlanma: 19.01.2018 - 21:53
Abone Ol google-news

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink katledilişinin 11. yılında anıldı. 19 Ocak 2007’de Ogün Samast tarafından vurulduğu Agos gazetesinin önünde saat 15.05’te başlayan anma töreninde Hrant Dink için saygı duruşu yapıldı. Ermenice ezgilerin çalındığı ve “Buradayız Ahparig”, “Hrant için adalet için”, “Hepimiz Hrantız, hepimiz Ermeniyiz” sloganlarının atıldığı törende geniş güvenlik önemleri alındı. Törene katılanların üst aramasından geçirilerek girdiği alanda, Hrant’ın vurulduğu kaldırım çiçeklerle donatıldı.

Törene ailesinin dışında CHP milletvekilleri Ali Şeker, Selina Doğan, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal ve Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Garo Paylan, eski milletvekili ve İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Akın Birdal, eski HDP milletvekili Levent Tüzel, oyuncu-yazar ve şair Orhan Alkaya, Gençay Gürsoy, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da katıldı.

Anmanın sunuculuğunu yapan Bülent Aydın, “Sadece burada değil ülkenin ve dünyanın farklı şehirlerinde Hrant’ı anıyoruz. 10 kişi olduğumuz zaman da on binler olduğumuz zaman da aynı birlikte Hrant’ı anıyoruz. Buradayız ahparig. Arkadaşımızın katillerinin yargılandığı dava devam ediyor. O davayı takip edenler bugün de burada, arkadaşımızın gözlerine bakıyoruz. İçimizde o ilk günün kahredici soğukluğu ama yan yana olmanın sıcaklığıyla bir aradayız. Unutmadık. Hrant Dink aramızda. Hrant gibi biz de barış istiyoruz. Bugün cezaevinde olmalarına rağmen burada olan Ahmet Şık da burada, Selahattin Demirtaş da burada. Bir siyasi komplo ile 80 gündür tutuklu olan Hrant’ın Arkadaşları’ndan Osman Kavala da burada” diye konuştu.

Binlerce kişinin katıldığı anma etkinliğinde konuşan Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, “O gün devlet buradaydı. Polisiyle, jandarmasıyla, istihbaratçısıyla devlet buradaydı. Ama Hrant Dink’in can güvenliğini sağlamak ve yaşama hakkını korumak için değil, tetikçilerin işini yaptığından emin olmak için buradaydı” dedi. Çetin, sözlerine “Gelin Hrant Dink olalım. Çünkü biz adalet, özgürlük ve eşitlik isteyenlerin soyundanız” diye devam etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler