Cevap ve düzeltme

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, gazetemiz yazarlarından Miyase İlknur'un "Kahraman Gizliyor" başlıklı haberine ilişkin cevap ve düzeltme yayımladı.

Yayınlanma: 24.01.2018 - 23:50
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Sn. İsmail Kahraman hakkında, Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Miyase İlknur tarafından kaleme alınan 25.11.2017 tarihli “Kahraman Gizliyor” başlıklı haberde, müvekkil hakkında okuyucular nazarında yanlış kanaatlere neden olacak tamamen gerçek dışı iddia ve suçlamalarda bulunulmuştur.

Söz konusu haberde “Kahraman Gizliyor” başlığı kullanılarak, gazete tarafından Kanlı Pazar olarak nitelendirilen olayla müvekkil Sn. İsmail Kahraman’ı irtibatlandırarak, müvekkil, 2 üniversite öğrencisinin yaşamını yitirmesinden ve birçok öğrencinin yaralanmasından sorumlu tutulmaya çalışıldığı gibi bu olayın organizatörüymüş gibi aktarılmıştır. Müvekkil Sn. İsmail Kahraman, Türkiye’deki yükseköğrenim gençliğini temsil eden Milli Türk Talebe Birliği’nde (MTTB) 1967- 1969 yılları arasında genel başkanlık görevinde bulunmuş olup daha önce 1963- 64 yıllarında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Talebe Cemiyeti Başkanlığı yapmıştır. Müvekkil Sn. İsmail Kahraman, yaşamı boyunca kanunsuz hiçbir faaliyetin içinde olmamıştır. Bu konularda son derece hassasiyet gösteren Sn. İsmail Kahraman, kendi döneminde yaptığı her faaliyetten o zaman olduğu gibi şimdi de şeref duyduğunu gururla ifade etmektedir. Öncelikle belirtmek isteriz ki, 6. Filo’ya karşı yapılan gösteriler ve 16 Şubat 1969 tarihinde İstanbul Taksim Meydanı’nda cereyan eden olaylarla Milli Türk Talebe Birliği’nin hiçbir ilgisi yoktur. Müvekkil aleyhine algı yanılmasına sebebiyet vermeye yönelik ithamlar ve beyanlar, tarihi gerçeklere, siyasi ahlaka, basın etik ilkelerine aykırıdır. Yayında müvekkilin kişilik haklarını zedeleyici, onurla sürdürdüğü kamusal hizmet ve kariyerini hedef alan gerçek dışı iddialara yer verilmiş ve kamuoyunda yanlış algı oluşturulmaya çalışılmıştır. Müvekkilin görev yapmış olduğu döneme ilişkin tüm icraatları kamuoyunun gözü önünde gerçekleşmiştir. Söz konusu ifadelerle müvekkilin kişilik haklarının hedef alındığı ve haksız suçlama yöneltildiği açıktır. Bu nedenlerle Anayasa ve Basın yasasına istinaden tekzip edilmesi gerekmektedir. Kamuoyunun doğru bilgilenme hakkına istinaden saygıyla sunulur.

TBMM Başkanı Sn. İsmail Kahraman Vekilleri Av. Cihat Haykır - Av. Samet Can Olgaç


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler