SODEV Ödülleri Adalet Yürüyüşü ve Adalet Nöbeti'ne: Bir Cumhuriyet ve Adalet filmi

SODEV’in 2017 yılı İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülleri sahiplerini buluyor. Bu yılın bu alandaki ödülleri ‘adalet yürüyüşçüleri’ ve ‘adalet nöbetçileri’ne verildi.

Yayınlanma: 26.01.2018 - 17:53
Abone Ol google-news

SODEV (Sosyal Demokrasi Vakfı), 2001 yılından bu yana, “insan hakları, demokrasi, barış ve dayanışma” alanlarında, o yıl içerisinde olağanüstü başarı kaydetmiş ve örnek oluşturabilecek çabalar göstermiş kişi veya kurumlara “SODEV Ödülü” veriyor.

 Jüri, bu yılın ödüllerini “2017 SODEV İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü”nü, ortak paydası adalet olan, bu talebinde kararlı, sivil, kitlesel “iki farklı” eylemin katılımcılarına vermeyi kararlaştırdı.

 Ödülün sahiplerinden biri 423 kilometrelik Adalet Yürüyüşü’ne ve akabinde Maltepe Mitingi’ne katılan “Adalet Yürüyüşçüleri” oldu.

 Diğer ödül sahibi, hakkaniyetten uzak hukuksuz bir şekilde cezaevine konan meslektaşları ve gazeteciler için Mart 2017’de Çağlayan Adliyesi’nde başlatılan ve her Perşembe tutulan nöbeti temsilen “Adalet Nöbetçileri” olarak belirlendi.

 SODEV'in, Cumhuriyet tutuklamaları ve 'Adalet Nöbeti' için hazırladığı video ise adalet için verilen mücadeleyi özetliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler