Prof. Dr. İştar Gözaydın "terör örgütü üyeliği" suçundan beraat etti

FETÖ soruşturması kapsamında geçtiğimiz yıl 3 ay tutuklu kalan din ve siyaset ilişkisi üzerine çalışmaları bulunan Prof. Dr. İştar Gözaydın, yargılandığı davadan beraat etti.

Yayınlanma: 31.01.2018 - 17:16
Abone Ol google-news
 
FETÖ soruşturması kapsamında geçtiğimiz yıl 3 ay tutuklu kalan din ve siyaset ilişkisi üzerine çalışmaları bulunan Prof. Dr. İştar Gözaydın, yargılandığı davadan beraat etti. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya Gözaydın ve avukatları katıldı. Duruşmada ilk olarak duruşma savcısı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Gözaydın'ın örgüte yardım suçlamasıyla cezalandırılmasını istedi. Ardından söz alan Gözaydın, “Katılmış olduğum TV programı bir fikri ortaya koymak için katıldığım bir programıdır. Davet edildiğim her basın organlarına akademisyen ve hukukçu olarak katıldım. Benim söylediğim bir hukukçu bir siyaset bilimci olarak herhangi bir yapının terör örgütü olarak kabul edilmesi için yargı kararı olması gerektiğidir. Hayatım boyunca hiçbir siyasi görüşe sempati duymadım” diye konuştu. Gözaydın'ın avukatlarından Erdal Doğan, Gözaydın'ın konuşmasında Anayasa'nın basın hürriyeti ve basın araçlarının korunmasına ilişkin maddeleri ile ilgili beyanlarda bulunduğunu söyledi. Avukat Doğan, Gözaydın'ın eşinin de pasaportuna bu dava nedeniyle el konulduğunu anımsatarak, sağlık sorunları nedeniyle yurt dışına çıkması gerektiğinden pasaport iptali kararını geri alınmasını istedi. Ardından son sözü sorulan Gözaydın, beraatini talep ederek, “Bu süreç benim için zor bir süreç, iki gün önce eşimini kolon kanseri olduğunu öğrendik. Bir ar önce bu kabusun sonlanmasını istiyorum” dedi.
 
Verilen kısa aranın ardından nihai kararını açıklayan mahkeme, Gözaydın’a atılı suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler