"FETÖ soruşturmaları için polisler uzmanlık alanları dışına çıktı... Uyuşturucuyla mücadelede ciddi zafiyet oluştu"

TBMM'de uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele amacıyla kurulan Araştırma Komisyonu'nun dinlediği iki üst düzey yetkili, okul önlerinde uyuşturucu madde satışıyla ilgili olarak birbirine tezat oluşturacak açıklamalar yaptı.

Yayınlanma: 10.02.2018 - 11:33
Abone Ol google-news

 

CİDDİ ZAYİFET

Komisyonda konuşan Ankara Cumhuriyet Savcısı Bülent Yütcetürk, şunları söylledi. "15 Temmuz sonrasında özellikle emniyet teşkilatında bir ters yüz olma durumu oldu. Emniyetin içerisinde kalan birimler enerjilerini büyük kısmını FETÖ'yle olan soruşturmalara verdi. Ankara'daki emniyettin içindeki uyuşturucu madde bürosu doğrudan FETÖ soruşturmalarında hakim ve savcıların soruşturmalarıyla ilgilenildi. Uzmanlık alanlarının dışına çıktılar, ciddi zafiyet oluşturdu. Bu kadar uyuşturucu maddenin öne çıkmasının, sokakta her yerde satılır hale gelmesinin büyük payı var. Geçenlerde karşılaştım., markette uyuşturucu satılıyor. Çocuklar geldi, 'Nereden aldınız? dedim. marketin ismini verdiler. Burada tabii, kolluğun zafiyeti var. Bu işye ilgilenmiyor değil, bu dönemde öncelikler değişti..."

ABARTILI DEZENFORMASYON VAR

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanı İbrahim Seyidoğulları da okul önlerinde gerekli tedbirlerini aldıklarını belirterek , "2016-2017 eğitim öğretim döneminde 108 olayın içerisinde 15-19 yaş arası öğrencilerin karıştığı uyuşturucu sayısı bin 603. 'Okullara kadar düştü, ilkokullara kadar düştü' kesinlikle yok böyle bir şey. Sosyal medyada abarlıtı dezenformasyon var. Türkiye'de, bine yakın riskli okul belirlenmiş. Özellikle o okulların çevresinde uygulamalar yapılmakta, kuş dahi uçurulmuyor.

Kaynak: Habertürk


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler