Cumhuriyet'in manşeti Meclis gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, gazetemizin bugünkü manşetinde yer alan 3. Havalimanı inşaatındaki iş cinayetleri haberini Meclis gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 12.02.2018 - 14:49
Abone Ol google-news

Cumhuriyet'in bugünkü manşet haberi Meclis gündemine taşındı. Cumhuriyet'in manşet haberinde çevrecilerin de tepkisini çeken 3. Havalimanı inşaatında yaşanan iş cinayetlerine yer verildi. Kayıtlı 31 bin kişinin çalıştığı inşaatta şimdiye kadar onlarca işçinin yaşamını yitirdiği iddia ediliyor. Çalışanlar, şantiyeyi “mezarlık” olarak tanımlıyor. İşçiler kendilerine “acele edin” baskısı yapıldığını, iş güvenliği için hiçbir önlem alınmadığını anlatıyor.

3. havalimanı mezarlık gibi... Hafriyat kamyonu şoförü anlattı: 400 işçinin ölümü gizlendi

CHP İşçi Sendikaları, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun cevaplaması talebiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

Ağbaba, inşaatta kaç kişinin hayatını kaybettiğini, alanda toplam kaç firmanın faaliyet gösterdiğini ve geçmişte bu şirketlerde iş cinayeti vakalarının gerçekleşip gerçekleşmediğini sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler