"Gazı sektirdim"

Silvan’da BDP mitingi sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle vurulan Mehmet Ezer dosyası kapsamında ifade veren şüpheli polis “Atış açısı için en uygun mesafeyi ayarladıktan sonra usulüne uygun yerden sektirerek attım” dedi.

Yayınlanma: 10.07.2014 - 09:47
Abone Ol google-news



Diyarbakır Silvan’da 25 Mart 2014 tarihinde yapılan BDP mitingi sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurularak yoğun bakıma kaldırılan 10 yaşındaki Mehmet Ezer’in dosyası kapsamında şüpheli polis memuru ifade verdi. Dosyada, polis A.G., şunları söyledi: “Saat 16.55’te benim tarafımdan Eski Bitlis Caddesi çıkışı olan 309. Sokak’a doğru bulunan grubun dağılması amacıyla usulüne uygun olarak yani yerden sektirmek suretiyle attım. Atış anında dışarıya doğru polis aracının sağ tarafında bulunan mazgaldan baktım. Atış açısı için en uygun mesafeyi ayarladıktan sonra usulüne uygun olarak yerden sektirerek attım. Gaz dağılmadan önce herhangi bir kimsenin yere düştüğünü görmedim.  Herhangi bir kimsenin yaralandığını olay esnasında arkadaşlarımdan duymadım.”

‘Polisler Tokat ve tekme attı’

Milliyet'ten Burcu Karakaş'ın haberine göre Mehmet Ezer ise savcılıktaki ifadesinde, “Miting alanından ayrılarak bir sokağa doğru giderken beyaz renkli zırhlı bir polis aracından inen polisler beni tutup araca aldılar. Bir polis memuru tokat attı, ağlamaya başlayınca araçtan indirdi. İndirirken de tekme attı” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler