Cezaevi yönetimi ölmeden ikna oldu

Cezaevinden kanser hastası annesini arayan Dilan Poyraz, sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Yayınlanma: 17.02.2018 - 21:47
Abone Ol google-news

Tutuklu Grup Yorum üyesi Dilan Poyraz’ın (22) kanser tedavisi gören annesi Esra Poyraz, “Kızım beni telefonla aradı. Sonunda hastaneye götürülmüş. Kızımın beynine giden ana damarı ve akciğerle kalp arasındaki bir damarı tıkalıymış. Doktor, bu nedenle ağzından ve burnundan kan geldiğini söylemiş... Büyük ihtimal anjiyo olacak” dedi.

Anne Esra Poyraz, kızıyla ilgili gazetemize bilgi verdi. Kızının bütün sağlık raporlarını aldığını belirterek, “Şimdilik raporları dışarıya çıkaramıyormuş. 3 ay iletişim cezası verilmiş. Gerekçesini açıklamamışlar. Normalde bana gönderecekti ben kendi doktorlarıma gösterecektim. Avukatı görüşe giderse belki onunla gönderebilir. Cezaevinde nasıl koşullarda kalındığını hepimiz biliyoruz. İçerde kaldıkça durumu kötüye gidecek. Dilan zaten astım hastası. Akciğerinde çocukken de sorunları vardı. Sürekli doktora götürürdüm. Orada hastaneye zar zor götürüyorlar, kaldı ki düzenli kontrollere götüreceklerini hiç sanmıyorum. Kızıma bir ilaç vermişler. O ilaçlar damarların açılmasını sağlamazsa eğer anjiyo olacak” diye konuştu.

‘Çok riskli bir durumda’

Poyraz, kızının sağlık durumunun çok ciddi olduğunu dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Beyine giden damarların tıkalı olmasının çok riskli olduğunu söylemişler. Fakat neler yapılması gerektiğini söylememişler... Diğer Yorum elemanı olan belinde platinle felç tehlikesi altındaki Dilan Ekin’e de hücre cezası verilmiş. Daha anlatacakları vardı fakat telefonlar erken kesiliyor. Son bir arama hakkı kalmıştı onu da kullandı. Artık arayamayacağını söyledi. ‘Görüşe gelirseniz artık konuşuruz‘ dedi. Ama ben sağlık durumumdan dolayı gidemiyorum. Babası gidecek. Dilan’ın bu koşullarda içerde kalması doğru değil. Haberi aldığımdan beri kendimi çok kötü hissediyorum. Kendim zaten rahatsızım, yavrumun da böyle sorunları olunca beni daha çok yıpratıyor.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler