İstismara uğrayan çocuk susmadı ama mahkeme inanmadı

Baba B, 11 yaşındaki kızının üvey babası tarafından taciz edildiğini, kendisini arayıp “Artık dayanamıyorum” diye yardım istediğini öne sürerek avukatıyla birlikte savcılığa başvurdu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da devreye girdi. Kız çocuğu geçici koruma altına alındı.

Yayınlanma: 24.02.2018 - 08:54
Abone Ol google-news

2015’te baba (B) ve anne (A) boşandı. Çiftin o günlerde 8 yaşında olan kızları, annesinde kaldı. Genç kadın ayrıldıktan sonra üvey baba (ÜB) ile evlendi. Baba, velayet davası sürecinde bir araya geldiği kızının, kendisine ve avukatına üvey babasının tacizine maruz kaldığını söylediğini öne sürdü. Baba, kızının anlattıklarını velayet davasına bakan mahkemeye ilettiğini söyledi. B’nin iddiasına göre, mahkeme küçük kızı dinlemedi, anne ise tüm bunları babanın uydurması olarak niteledi. B, özetle şunları söyledi: “Kızım cinsel istismara uğradığını ilk geçen sene söyledi. Bana da avukatıma da söyledi. İlk başta tedbiren kızımı bana verdiler ancak sonra tedbir bozuldu ve kızımı geri aldılar. Mahkemede de bunu dile getirdik ama ısrarla ne hâkim sordu kızıma ne de pedagog. Cinsel istismarla ilgili tek bir soru sormadılar. Biz ısrarla söyledik. Hâkim hep aynı pedagoga gönderdi. Israrla ‘Başka pedagoga gönderin’ dedik avukatımla. ‘Adliye içindeki pedagog bakacak’ dediler. Avukatımla görüştü kızım. Adamın yaptıklarını anlatmış.

 AĞLAYARAK BENİ ARADI

Hürriyet gazetesinden Banu Şen Yazdı'nın haberine göre, en son iki gün önce beni aradı. Okuldan, kendi hattından. Ağladı. ‘Baba artık dayanamıyorum’ dedi. ‘Kızım okulda öğretmenlerine anlat, arkadaşlarına anlat. Ben hemen atlayıp geliyorum’ dedim. Arkadaşlarına söylemiş, öğretmenine söylemekten çekinmiş büyük ihtimalle. Bana mesaj attı. ‘Baba beni affet ne olur ben de çok üzülüyorum sensiz hayat çok zor. Baba ne olur affet beni’ diyordu. Çok korktum. Kendisine bir şey yapacak diye düşündüm. Aradığımda eski eşim çıktı. Ben bir şey söylemeden ‘Öyle bir şey yok. Öyle bir şey yok demeye’ başladı. Sonra da kapattı ve kızımla bir daha görüşemedim. Uçağa binip İzmir’e gittim. Baskı altında olduğunu düşünüyorum. Eşime ilk söylediğimizde ‘Ben annesiyim sizden daha çok korurum’ dedi bana. Annesi ısrarla kabul etmiyor. Örtbas etmek istiyor. Yasa gereği gidip bana ait olmayan sürede görmeye kalksam hakkımda işlem yapılır, uzaklaştırma verilir diye kendi başıma hareket edemiyorum.”

Haberin devamını okumak için tıklayınız...

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler