Spordan dönerken öldürülen Kemal Serdar Sitoçi'nin uluslararası uyuşturucu bağlantısı ortaya çıktı

İstanbul’da Ataköy 1. Kısım’da dün sabah sporundan dönerken kurşunlanarak öldürülen Kemal Serdar Sitoçi (70) uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Hüseyin Baybaşin’in Türkiye kolu Musa ve Selim Sitoçi’nin kardeşleri olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 24.02.2018 - 10:08
Abone Ol google-news

<video:932236>

İstanbul’da Ataköy 1. Kısım’daki Yeni Fişek Caddesi’nde dün sabah Kemal Serdar Sitoçi (70) spor amacıyla yürüyüş yapıyordu. Sitoçi yürüyüşten sonra evine dönerken bir kişi kendisine adres sordu. Kısa bir adres tarifinin ardından uzaklaşan saldırgan, geri dönüp Sitoçi’ye peş peşe ateş etti. Vücuduna isabet eden 6 kurşunla ağır yaralanan Sitoçi yere yığılırken, saldırgan yaya olarak kaçtı. Yakındaki hastaneye kaldırılan Kemal Serdar Sitoçi müdahaleye rağmen öldü. Uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Hüseyin Baybaşin’in Türkiye kolu olarak çalışan Musa ve Selim Serdar Sitoçi’nin kardeşi olan Kemal Serdar Sitoçi’nin Tunceli’de eczanesinin olduğu, fakat İstanbul’da yaşadığı belirtildi.

Baybaşin’in Türkiye kolu

Saldırı haberinin duyulmasının ardından 1990’lı yıllardan 2000’li yıllara uzanan ‘Sitoçi’ soyadı tekrar gündeme geldi. Tuncelili geniş bir aile olan Sitoçilere mensup dokuz kardeşten ikisi olan Musa ve Selim Serdar Sitoçi, 1990’lı yıllarda uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Hüseyin Baybaşin’in Türkiye kolu olarak isimlerini duyurdu. Sitoçilere karşı ilk operasyon Hollanda ve Türk polisi tarafından 1995’te gerçekleştirildi. Bir ton uyuşturucu ele geçirildi, çetenin pek çok üyesi cezaevine gönderildi. Mal varlıklarına ise mahkeme kararıyla el kondu.

Hollanda’dan idare ettiler

Uyuşturucu organizasyonu ve bağlantılarını uzun süre Hollanda’dan idare eden Musa ve Selim Serdar Sitoçi kardeşler, Nisan 2000’de polisin ele geçirdiği 107 kilo eroinin sahibi olarak da gündeme geldi. İstanbul’da park ettiği aracın anahtarını atmaya çalışırken polise yakalanan İrfan Yurdageç, aracı Sitoçi kardeşlerden aldığını söyledi. Bunun üzerine baskın yapan polis, Sitoçi kardeşlerin kuryenin yakalandığını anlayıp kaçtığını belirledi. Sanıkların Antalya’daki otelini de basan polis, iki kardeşin kısa süre önce kaçtığını tespit etti. Sitoçilerin bir bölümünün polis takibinden kurtulmak için soyadlarını Sarıtaş olarak değiştirdiği öne sürüldü.

Kaynak: Milliyet 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler