Helin Palandöken davasına bu kez doğru sanığı getirdiler... Sanık traşlı ve takım elbiseli

Pendik'te lise öğrencisi Helin Palantöken'i okul çıkışı pompalı tüfekle öldüren Mustafa Yetgin hakim karşısına çıktı. İlk duruşmaya yanlış sanık getirilmiş olay ise kimlik tespitinde ortaya çıkmıştı.

Yayınlanma: 14.03.2018 - 13:43
Abone Ol google-news

Helin Palandöken'in babası duruşma öncesi açıklama yaptı: "Bu ülkede kadınları öldürenlere ödül gibi cezalar veriliyor. Kadın cinayetlerinin önlenmesi ve durdurulması için caydırıcı cezaların uygulanması lazım" dedi. 

Mustafa Yetgin ve tutuksuz sanık Halis Can Dağıstan‘ın kimlik tespitleri yapıldı. İk savunmayı davanın tutuksuz sanığı Halis Can Dağıstan yaptı. Dağıstan, "Cuma günü Mustafa çağırdı. Mustafa’nın sırt çantası ve koli vardı. Kolide ne var dedim bir şey demedi. Alper ve babasını okuldan alacağımızı söyledi. Tören çıkışıydı. Çok öğrenci vardı. Dur dedi kolinin içinden silahı çıkardı. Kuru sıkı dedi. Mustafa Helin’i vuracağını bana söylemedi. Tören çıkışıydı. Çok öğrenci vardı. Dur dedi kolinin içinden silahı çıkardı. Kuru sıkı dedi. Mustafa Helin’i vuracağını bana söylemedi. Olay günü geçtiğim güzergahta Helin’i fark etmedim. Olaydan sonra eve gidip birkaç arkadaşımi telefonla aradım. Öğrencilerden birinin yaralandığını, birinin öldüğünü öğrendim. Teslim olmayı düşündüm. Bir arkadaşımla karakola gidip ifade verdim. Mustafa’nın Helin’e zarar vereceğini düşünmüyordum. Oraya Helin’i öldürmek için gittiğini de bilmiyordum. Kutuda av tüfeği olduğunu Mustafa kutudan çıkarınca öğrendim.

Müşteki avukatı, olay öncesinde Mustafa araçta tüfeği kurdu mu? sorusuna Dağıstan “Kutunun içince tüfek olduğunu bilmiyordum. Arabada tüfeğe fişek basma, tüfeği kurma olayı olmadı” diye cevap verdi.

"Arkadaşları karşısında kendimi aşağılanmış hissettim"

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıl 6 aya kadar hapis istenen sanık Mustafa Yetgin duruşmaya traşlı ve takım elbiseli olarak geldi. Kimlik teshiti yapılan sanık lise mezunu olduğunu ve günlük işlerde çalıştığını söyledi.

Savunmasında ise Yetgin: Heyecanli olduğum için savunmamı yazılı olarak vermek istiyorum. Helin’i çok seviyordum. Olaydan 2-3 ay önce görüşmeme kararı aldık. Helin’i çok sevdiğim için ondan vazgeçmek istemedim. Olay günü yeni aldığım silahı denemek için Aydos Tepesi'ne gidecektim. Tüfekle toplu taşımaya binemeyeceğim için Halis Can’a yanlış beyanda bulundum. Arkadaşları karşısında kendimi aşağılanmış hissettim amacım arkadaşlarını korkutmaktı. O anki panikle silah patladı, pişmanım; Helin'i öldürmek istememiştim. Nışan alarak ateş etmedim...

Müşteki ifadelerine geçildi

Cemil Yıldız: Sanığın Deniz'i vurduktan sonra Helin'e 3-4 el ateş etti, Helin yerdeyken de ateş etmeye devam etti.

Deniz Morsümbül: Biz tren istasyonuna doğru yürürken araba üzerimize doğru geldi ve durdu. Kaçacak bir alanımız yoktu. Bana bir el, Cemil'e iki el ateş etti. Helin'e 3-4 el ateş ettiğini duydum. Sanık Mustafa Yetgin'in anlattığı gibi üzerine yürümedik, tartışmadık. Arabadan iner inmez ateş etmeye başladı.

Kantininde çalışan Gülşen Ölmez: Yetgin, "Dışarıda 3 kişiyi öldürdüm, senin de beynini patlatırım" diyerek kantinden bıçak aldı. Yetgin kantinden çıkarken "Müdür nerede, onu öldüreceğim" diyordu.

Pendik İTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Çınar: Okulun içinde sanıkla karşılaşmadık ama içeride bir el silah sesi duydum ve polisi aradım.

Helin Palandöken'in babası Nihat Palandöken: Evladım öldürüldü, canım gitti. Buradan örnek bir ceza çıksın, caydırıcı olsun.


Tanıkların ifadeleri... Olaydah 1 ay önce tüfek siparişi verdi

Mustafa Günerhan: Aracımla yolda seyir halindeyken önündeki araç aniden durdu, ben de durmak zorunda kaldım. Araçtan genç bir çocuk elinde silahla indi.Elindeki silahla kıza ve yanındakilere ateş etti. Sonra okula girdi.

Özgür Azkar: Mustafa önce Cemil'i, sonra Deniz'i, en son da Helin'i vurdu. Tam gidecekken geri gelerek yerde yatan Helin'e tekrar ateş etti ve okula doğru kaçtı.

Mustafa Ova: Olaydan bir ay önce Sanık Mustafa Yetgin dükkana geldi. İstediği tüfeği bulamayınca internetten sipariş edebilir misiniz dedi. İstediği silah, otomatik tüfekti.

"Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmelidir"

Müşteki Palandöken'in avukatı: Adli tıp raporuna göre Helin'in vücuduna en az 4 kez ateş edildiği açıktır. Sanık Mustafa Yetgin Helin Palandöken'i tasarlayarak öldürmüştür. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmelidir.

 İlk ara karar açıklandı

Savcılık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun suçtan dolaylı olarak zarar görmesi nedeniyle, müdahillik taleplerinin kabul edilmesi yönünde görüş bildirdi. Sanık Mustafa Yetgin’in üzerine atılı suçlardan çocuk yaştaki bir insanın tasarlayarak öldürme, öldürmeye teşebbüs suçlarından tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep edildi. Sanık Dağıstan hakkında çocuk yaşta bir insanı öldürmeye, öldürmeye teşebbüse yardım etmek suçlarından tutuklanmasına karar verilmesini talep edildi. Mahkeme ise Yetgin'in tutukluluk haline devam kararı verirken Dağıstan hakkındaki tutuklama talebini reddetti. Dava 11 Mayıs 2018 saat 15.00’e ertelendi.

 39 yıl hapsi isteniyor

İddianamede şüpheli Mustafa Y.'nin "tasarlayarak kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "kasten yaralama", silahla nitelikli yağma", "ölümle tehdit" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 21 yıl 6 aydan 39 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler