8 Mart'ta şiddete maruz kalan kadınlardan çağrı: Kamera kayıtlarını kamuoyu ile paylaşın

8 Mart'ta Taksim'deki Feminist Gece Yürüyüşü'nün ardından eğlenmek için gittikleri Beyrut Nostalji Kartal isimli eğlence mekanında şiddete uğradıklarını iddia eden kadınlar, yaptıkları basın açıklamasında o geceki kamera kayıtlarının kamuoyu ile paylaşılması çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 19.03.2018 - 13:57
Abone Ol google-news

8 Mart'ta Taksim'deki Feminist Gece Yürüyüşü'nün ardından eğlenmek için gittikleri Beyrut Nostalji Kartal isimli eğlence mekanında şiddete uğradıklarını ileri süren kadınlar basın toplantısı düzenledi.

İHD İstanbul Şubesi'nde bugün saat 12.00'de gerçekleştirilen basın toplantısında ilk sözü İHD adına Leman Yurtseven aldı. Yurtseven, 8 Mart'ta kadınların şiddete karşı sokaklara çıktığı bir günde 8 kadının şiddete uğramasına dikkat çekti.

Yurtseven'in ardından şiddete uğrayan 8 kadın adına basın açıklamasını ise Ezgi Toptaş okudu.
Açıklamada yaşanan saldırı şu şekilde anlatıldı: 

Kartal’da yaşayan dokuz kadın arkadaşımız geçtiğimiz 8 Mart Gecesi Taksim’de gerçekleşen Feminist Gece Yürüyüşü'ne katıldıktan sonra  “Beyrut Nostalji Kartal’’ adlı mekana o geceki konser etkinliği sebebiyle gitmiştir. Kadın kimliğini temsilen ellerinde bulunan femina bayrağı ile içeri giremeyecekleri yönünde uyarılan arkadaşlarımız işletmenin isteğini kabul edip bayrağı kapattıktan sonra içeri girmiştir. Arkadaşlarımızın ''işletme kriterlerine'' gösterdiği anlayışa rağmen içeri girmeleriyle başta işletme müdüresi, garsonlar, işletme sahibi ve onun bir kadın arkadaşı tarafından başlayan baskı ve psikolojik şiddet akabinde sözlü tacize dönüşmüştür.

KAMERA KAYITLARINI AÇIKLAYIN ÇAĞRISI

Kadın arkadaşlarımızın kendilerini savunmasıyla başlayan sözlü tartışmalar arkadaşlarımızın tüm iyi niyet ve çabasına rağmen bir arkadaşımızın merdivenlerden itilmesiyle fiziki saldırılara dönüşmüş; mekan personeli tarafından bıçakla üstlerine yürünen arkadaşlarımız aldıkları tekme, tokat ve yumruk darbeleri neticesinde darp edilmiştir."

Açıklamanın devamında ise mekan sahiplerinin yaptıkları açıklamayla kendilerini aklamaya çalıştığı ve bu açıklamada da erk dilin kullanıldığı belirtilerek şu ifadelerle açıklama sona erdi: " 

Eğer arkadaşlarımıza dönük şiddet yoksa Beyrut Nostalji Kartal o gecenin tüm kamera kayıtlarını kamuoyuyla paylaşmalıdır. Bunun aksi şuçun ilamından başka bir şey değildir.  

Biz kadınlar dün olduğu gibi bugün de yaşamın her alanında korkmadan, çekinmeden, sinmeden kendi kimliğimizle var olacağız. Arkadaşlarımıza dönük saldırıya karşı hakkımızı hukuki yollarla arayacağımızı, kadınlara dönük her türlü şiddeti kızlardeşlik bilinci ve direnciyle aşacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler