Yüz binler buluşacak... Nevruz ülkeye ‘bahar’ olsun

Türkiye bugün baharın gelişini müjdeleyen Nevruz’u kutluyor. En büyük kutlamalar Diyarbakır ve İstanbul’da “Halkların baharında buluşmaya” çağrısıyla yapılacak. Diyarbakır’daki Nevruz’da Pervin Buldan ve Ahmet Türk konuşacak.

Yayınlanma: 20.03.2018 - 21:26
Abone Ol google-news

HDP, DBP, DTK, ÖSP, DDKD ve Özgür Kadınlar Hareketi öncülüğünde bugün Diyarbakır başta olmak üzere Van, Şanlıurfa, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Nusaybin, Cizre ve Yüksekova’da “Nevruz direniştir, faşizme karşı halkların baharıdır” ve “Faşizm kaybedecek, halklar kazanacak” sloganıyla Nevruz kutlamaları gerçekleştirilecek. Halen süren sokağa çıkma yasaklarına karşın kutlamalara yüz binlerce kişinin katılması bekleniyor. Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı’nda yapılacak kutlamalarda HDP Eşgenel Başkanı Pervin Buldan, DTK Eşgenel Başkanı Bedran Öztürk ve görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk’in konuşma yapacağı belirtildi. Kutlamalarda, Xero Abbas, Halime Ömeri ve Bandista’nın sahne alacağı açıklandı.

Bandista’nın sahne alacağı açıklandı. Kutlamalara aralarında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi eski Başkanı ve Kürdistan Demokratik Partisi Lideri Mesud Barzani’nin de bulunduğu çok sayıda Kürt siyasetçinin davet edildiği gönderildiği bildirildi. 120’den fazla yabancı heyetin Diyarbakır ve diğer kentlerdeki Nevruz’u izlemek üzere bölgeye geldiği kaydedildi. Davetliler arasında işten çıkarılan Barış Bildirisi imzacısı akademisyenlerin de bulunduğu belirtildi. Basının ilgisinin önceki yıllara oranla daha yüksek olduğu bildirildi. 80’i yabancı en az 473 gazeteci, kutlamaları izlemek üzere başvuru yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler