Maaşlarını alamayan inşaat işçileri şantiyeyi işgal etti

İstanbul Kadıköy'de bulunan Evril İnşaat'ta maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle direniş başlatan İnşaat-İş Sendikası üyesi işçiler, şantiye alanını işgal etti.

Yayınlanma: 21.03.2018 - 13:05
Abone Ol google-news
<video:946195>

İstanbul Kadıköy Sahrayıcedit Mahallesi'nde İnşaat-İş Sendikasına üye olan ve Evril İnşaatta taşeron olarak çalışan Area inşaat işçileri, 4 aydır paralarını alamadıkları için şantiye önünde direniş başlattı. Direnişin 8. gününde olan işçiler bugün şantiye alanını işgal etti. İşçilerin işgali ile şantiyede inşaat durdu.

İlerihaber'den Tuğba Özer'in haberine göre binanın 11. Katına çıkan işçiler “Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz” pankartı açtı.

Şirket yetkilileri işçilerin işgal eylemine başlamasının ardından polis çağırdı. Şantiye alanına gelen polis ekipleri direnen işçileri dışarı çıkardı.

İşçiler ise “İnşaat işçisi köle değildir”, “Ücret haktır, gasp edilemez", "Direne direne kazanacağız” ,"Hırsız Evril hesap verecek" sloganları ile eylemlerine şantiye önünde devam etme kararı aldı.

EYLEMİ ÇEKEN GAZETECİLERE TACİZ

İnşaat işçilerinin eylemini görüntülemek isteyen basın emekçilerine de şirket yetkilisi olduğu tahmin edilen kişiler tarafından müdahale edilmek istendi. Yetkililerin telefonları ile eylemi görüntüleyen gazetecilerin fotoğraflarını ve görüntülerini çekti. Gazeteciler duruma tepki gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler