Gençlik örgütlerinden gözaltılara tepki: Teslim alamayacaksınız

Aralarında FKF Ankara İl Başkanı Şevket Çavuşoğlu’nun da bulunduğu üniversite öğrencilerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren gençlik örgütleri, yaptıkları basın açıklamasında, "Tekrar söylüyoruz ki üniversite gerici, itaatkar ve yandaş çetelere bırakılmayacaktır. Gençlik teslim alınamaz" ifadelerine yer verdi.

Yayınlanma: 21.03.2018 - 17:40
Abone Ol google-news

Ankara’da aralarında FKF Ankara İl Başkanı Şevket Çavuşoğlu’nun da bulunduğu ve gençlik örgütleri üyesi olan çok sayıda üniversite öğrencisinin dün sabah saatlerinde ev baskınlarıyla gözaltına alınmalarına tepki göstermek için Mülkiyeliler Birliği’nde FKF, Gençlik Muhalefeti ve Öğrenci Kolektifleri ortak bir basın açıklaması yaptı.

Gözaltıların "iki sene önce Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde bulunan eli satırlı çetelerin saldırılarını protesto etmek ve üniversiteyi savunmak amacıyla" yapılan açıklama gerekçe gösterilerek yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, "Tekrar söylüyoruz ki üniversite gerici, itaatkar ve yandaş çetelere bırakılmayacaktır. Cebeci her zaman olduğu gibi bugün de gericiliğe ve faşizme karşı ayaktadır. Cebeci teslim olmaz, gençlik teslim alınamaz!" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

GENÇLİĞİ TESLİM ALAMAYACAKSINIZ!

Dün sabah saatlerinde Ankara’da birçok ilerici, cumhuriyetçi ve devrimci öğrencinin evlerine baskın yapılarak hukuksuz bir biçimde gözaltına alındı. İki sene önce Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde bulunan eli satırlı çetelerin saldırılarını protesto etmek ve üniversiteyi savunmak amacıyla “eli silahlı çeteleri okulda görmek istemiyoruz” diyerek yapılan bir açıklama gerekçe gösterilerek gözaltına alındılar.

Üniversitenin tarihi misyonunu korumak ve özerkliğini yaratmak için çetelerin saldırılarına itiraz etmek, anayasal suç niteliği taşıdığı gerekçesiyle arkadaşlarımızın evlerinin basılmasına ve gözaltı yapılmasına sebep gösterilmiştir. Bu saldırılar bize AKP/Saray çetesinin ülkemizin ilerici mirasına katlanamamasının ve tüm ilerici, aydın ve cumhuriyetçi kesimleri teslim almaya çalıştığını açıkça göstermektedir.

Cebeci Kampüsü’nün tarihsel mirası, baskıya ve faşizme karşı direniş örnekleriyle doludur. Saray’ı korkutan da tam olarak üniversitenin bizler tarafından özgür, demokratik ve aydınlanma kimliğinin korunması ve yükseltilmesidir. Memleketi zor kullanmadan, OHAL dayatması ve KHK’lar olmadan yönetemeyen, her fırsatta toplumsal muhalif güçleri sindirmeye çalışan bir iktidar ve rejimle karşı karşıyayız.

Tekrar söylüyoruz ki üniversite gerici, itaatkar ve yandaş çetelere bırakılmayacaktır. Cebeci her zaman olduğu gibi bugün de gericiliğe ve faşizme karşı ayaktadır. Cebeci teslim olmaz, gençlik teslim alınamaz!

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler