Doktorlara baskı bitmiyor... ‘Doktor Demir’i serbest bırakın’

Diyarbakır Tabip Odası, “savaşın halk sağlığı” sorunu olduğunu yinelediği için gözaltına alınan oda Eş Başkanı Şerif Demir’i “serbest bırakın” çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 23.03.2018 - 15:54
Abone Ol google-news

Bundan üç gün önce evi arandıktan sonra gözaltına alınan Diyarbakır Tabip Odası Eş Başkanı Şerif Demir hala Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor. Diyarbakır Tabip Odası, doktor Demir ile eş zamanlı olarak SES ve Eğitim-Sen Şube yöneticileri ile çeşitli STK temsilcilerinin gözaltına alınması hakkında açıklama yaptı. Doktor Demir’in oda çalışmalarını özenle yürüttüğünü, herhangi bir soruşturma durumunda rahatlıkla ifade verip, bilgi ve belge sunmaya hazır olduğu belirtilen açıklamada, evinin aranarak sonrasında gözaltına alınma yolu tercih edilmesine tepki gösterildi.

‘Hekimlerin barışı yanlısıdır’

Hekimlerin hiçbir ayrım gözetmeden insanların temel yaşam hakkını savunduğu tekrar edilen açıklamada, “Her koşulda insanların temel yaşam ve sağlık hakkından yana olan biz hekimler, bu etkileri nedeniyle her türlü silahlı gücün kullanıldığı durumları toplum sağlığına zararlı olarak görür ve barışın acilen tesis edilmesini talep ederiz. Hekimlerin barış yanlısı tutum alması da hekimlik mesleği etik değerlerine göre yükümlülükleridir” ifadelerine yer verildi.

“Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir” hükmünü oluşturan Anayasa’nın 26. maddesinin de anımsatıldığı açıklamada, doktor Demir’in gözaltında olmasının hak ihlali olduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler