Atatürkçülere 'terörist' diyen milli eğitim müdürü şimdi de Çanakkale kutlamalarından Atatürk’ü çıkardı

Atatürkçülere “terörist” diyen Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Atatürk düşmanlığında hız kesmiyor. Müdür, 18 Mart Şehitleri Anma Töreni için gönderilen, tüm kurumların Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle donatılması istenen resmi yazıdaki “Atatürk” bölümünü çıkardı.

Yayınlanma: 25.03.2018 - 22:23
Abone Ol google-news

Katıldığı bir programda Atatürkçülere “terörist” diyen Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir bu kez de 18 Mart Şehitleri anma töreni için kendisine gönderilen resmi yazıdaki talimatları hiçe saydı. Demir, tüm kurum ve karargâhların Türk bayrak ve Atatürk posterleriyle donatılması istenen yazıdaki, “Atatürk posterleri” bölümünü çıkardı. Demir daha önce de “Bizim elimizde 120 bin cami kadrosu var ama bu imkânlar Atatürkçülerin elinde olsaydı eli silahlı terörist yetiştirirlerdi” demişti.

Bartın Valiliği’nden 18 Mart Şehitleri Anma Günü’ne ilişkin resmi yazı gönderildi. Gönderilen yazıda, kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı iş ve işlemlere ilişkin “genel esaslar” başlığında, “Programa kurum amirleri, müdür yardımcıları ve şube müdürleri katılacaktır. 07.00’den itibaren resmi daire, askeri birlik, kurum ve karargâhlar Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılacak, bayrakların temiz, ütülü, Bayrak Kanunu ve Tüzüğü’ne uygun olması sağlanacaktır” denildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir ise valiliğin yazısını eğitim kurumlarına, “18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeni ile tüm okul ve kurumlarımızın 18 Mart 2010 pazar günü saat 07.00’den itibaren Türk bayrakları ile donatılması, bayrakların ütülü, temiz ve Bayrak Kanunu’na ve Tüzüğü’ne uygun olması...’’ ifadeleriyle gönderdi.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Demir hakkında daha önceki görev yerlerinde yaptığı usulsüzlükler nedeniyle “idarecilik yapamaz” durumda olduğunu belirtti. Demir’in olayının münferit olmadığını söyleyen Yalçınkaya, “Siyasi iktidarın bu tür eylemlere gerekli inceleme, araştırma, soruşturma ve tepkiyi göstermemesi ve bu tür eylemleri gerçekleştirenlerin görevlerine devam ettirilmesi de bu olayları gerçekleştirenleri cesaretlendirmektedir” dedi. Olayı Meclis’e taşıyan Yalçınkaya, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şunları sordu: “Bu aleni saygısızlığa karşı nasıl bir işlem yapmayı düşünüyorsunuz; Bu bürokrat, devletimizin kurucu liderinin resimlerini okullara astırmamak suretiyle Ulu Önder’e en hafif tabiriyle saygısızlık yapabilme cüret ve gücünü nereden almaktadır, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkındaki eleştiriler hakaret kabul edilerek onlarca kişi hakkında yasal işlem yürütülürken; Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu hakkında kabul edilemez tutum içinde olan, halk arasında kin, nefret ve düşmanlık yaratacak davranışlar sergileyerek laik, bilimsel, çağdaş eğitim anlayışından yoksun bir tutumla idarecilik yapan bir kişi hakkında yasal işlemin başlatılamamış olmasının gerekçesi nedir?’’

İLK VUKUATI DEĞİL

Demir daha önce de Bartın’ın Ulus İlçesi İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda Ulus Müftülüğü’nün aylık imamlar toplantısında “Bizim elimizde 120 bin cami kadrosu var, ama bu imkânlar Atatürkçülerin elinde olsaydı eli silahlı terörist yetiştirirlerdi” dediği gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunumuş, dilekçede Demir’in “okulları ziyaret ettiğinde başı açık öğrencileri gördüğünde sinirlendiğini ve bu öğrencilerin başlarının kapatılması konusunda okul müdürlerini fırçaladığını, 4-6 yaş gurubu çocukların Kuran kurslarında yetiştirilmesi ve örgütlendirilmesi gerektiğini” söylediği belirtilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler