‘5 aydır hastaneye götürülmedim’

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı avukat Selçuk Kozağaçlı ile aynı soruşturmada tutuklanan Özlem Demirçi, multinodüler troid hastası olduğunu, yüksek kanser riski taşımasına karşın 5 aydır hastaneye götürülmediğini bildirdi.

Yayınlanma: 02.04.2018 - 22:53
Abone Ol google-news

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı avukat Selçuk Kozağaçlı ile aynı soruşturmada tutuklanan Özlem Demirçi, multinodüler troid hastası olduğunu, yüksek kanser riski taşımasına karşın 5 aydır hastaneye götürülmediğini bildirdi. Bir an önce hastenede kontrollerinin yapılmasını isteyen Demirçi, “Artık her şey için geç olduğu bir vakit tahliye edilip, yaşam hakkımızın elimizden alınmasını istemiyoruz” dedi.

İzmir’de bulunan Şakran Kadın Hapishanesi’nden mektup gönderen tutuklu Demirçi, Kadıköy’de ailesiyle birlikte işlettiği bir kafede 6 Kasım 2017’de gözaltına alındı ve iki gün sonra tutuklandı. Mektupta, tutuklanmasının tek gerekçesinin hakkında bir gizli tanığın soyut ifadeleri olduğu belirtildi.

“Opera nüks multinodüler troid” hastası olduğunu ifade eden Özlem Demirçi, bir kez ameliyat olduğunu, ardından kendisine 6 kez biyopsi yapıldığını kaydetti. Artık biyopsi veremeyecek halde olduğu için düzenli olarak 3 aylık aralıklarla takibinin yapıldığını aktaran Demirçi, yüksek kanser riski grubunda olduğunu kaydetti. Aynı zamanda beyninde iyi huylu tümör olduğunu da anlatan Demirçi, 6 ayda bir ilaçlı MR, 3 ayda bir kan kontrollerinin olduğunu kaydetti. Tip 2 diyabet ve tansiyon hastası olduğunu da aktaran Demirçi, mektubunda diğer birçok sağlık sorunlarına da değindi.

Tutukluluğunun ilk 2.5 ayında Silivri Cezaevi’nde tek başına tecritte kaldığını belirten Demirçi, sağlık durumunu belirtmesine karşın 23 Ocak’ta İzmir’e sevk edildiğini, 12 saat boyunca elleri kelepçeli şekilde ring aracında yolculuk yapmak zorunda kaldığını belirterek şunları kaydetti:

“Aralık ayında rutin ve asıl hastane kontrollerim vardı. Tutuklandığımdan beri hastaneye çıkmıyorum. Tüm kan ve film kontrollerim aksamış durumda. Şu an sağlık durumumun tabbii olarak ne aşamada olduğunu bilmiyorum. Avukatlarım sağlık durumumu gerekçe gösterip tahliye talebinde bulundu. Ancak her defasında mevcut delil dedikleri ise sadece gizli tanığın ifadesi. Ciddi hayati risk durumu mevcutken 4 aydır tutsağım. Ve daha iddianamenin ne zaman hazırlanacağı, mahkeme tarihi belirsiz. Bizler ring araçlarında ellerimiz kelepçeli ölmek istemiyoruz. Artık her şey için geç olduğu bir vakit tahliye edilip yaşam hakkımızın elimizden alınmasını istemiyoruz. Geç gelen adalet adalet değildir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler