Gözaltına alınan 20 Gün Matbaa çalışanı tutuklandı

Özgürlükçü Demokrasi ve Gün Matbaa çalışanlarından 20 kişi tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildiler. Mahkeme 20 çalışanın da “Bilerek ve isteyerek örgüte yardım ve yataklık yapmak”tan tutuklanmasına karar verdi.

Yayınlanma: 05.04.2018 - 15:12
Abone Ol google-news
<video:954538>

Kayyum atanan Gün Matbaacılık’ın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 20 çalışanı “Bilerek ve isteyerek örgüte yardım ve yataklık yapmak” tan tutuklandı, 

Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin basıldığı Gün Matbaacılık’a yapılan baskında gözaltına alınan 20 çalışanın tamamı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Savcı, sevk işlemini gazete ve matbaa çalışanlarının ifadesini almadan gerçekleştirdi. 

 Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki merkez binası ve gazete basımının yapıldığı matbaaya 28 Mart’ta polis tarafından baskın yapılmış ve kayyım atanmıştı. Matbaa ve gazete çalışanlarının evlerine baskın yapılmış, 21 kişi gözaltına alınmıştı.

 Gözaltındaki 21 matbaa çalışanından 20’si emniyetteki sorgu işleminin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yürüten savcı, 20 matbaa çalışanını, ifadelerini almadan tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. 

 Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen isimler şöyle: Gün Matbaacılık sahibi Kasım Zengin ile matbaa çalışanları Erdoğan Zamur, Cemal Tunç, İhsan Sinmiş, İrfan Karaca, Kazım Göçer, Mehmet Emin Sümeli, Musa Kaya, Sadettin Demirtaş, Necat Hizarcı, Polat Arslan, Mahmut Abay, Cumali Öz, Mehmet Kadir Özkara, Mürsel Demir, Özgür Bozkurt, Kemal Daşdöğen, Süleyman Güneş, Muhammet, Uğur, Selim Kelekçiler.

GÜN MATBAA ÇALIŞANLARI HAKKINDA KARAR VERİLDİ

Savcılık tarafından tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilen 20 kişinin “Silahlı terör örgütü üyeliği ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklanmasına karar verildi. 

Savcılığın hakimliğe gönderdiği sevk yazısında gazetenin “Gün Matbaacılık" şirketi tarafından basıldığı ve bu şirkete kayyım atandığı ifade edildi. Sevk yazısında “Özgürlükçü Demokrasi" gazetesinin Ocak ayından itibaren Afrin operasyona karşı sistematik olarak algı oluşturmak amacıyla terör örgütü propagandası yaptığı vurgulandı. Sevk yazısında “Özgürlükçü Demokrasi gazetesi 2018 yılının Ocak ayından itibaren tüm nüshalarında kamuoyunda Afrin operasyonu olarak bilinen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, PKK-KCK terör örgütüne ve örgütün Suriye uzantılarına yönelik yürütmekte olduğu meşru operasyonlarla ilgili örgütün lehine, devletimiz aleyhine yalan haberlerle olumsuz bir algı oluşturmak amacıyla rutin ve sistematik bir şekilde terör örgütünün propagandasının yapıldığı anlaşılmıştır" denildi.

BASIN MESLEK ÖRGÜTLERİ'NDEN ÇAĞRI

Basın meslek örgütlerinden tutuklamalara ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi ve Gün Matbaa’ya TMSF tarafından el konulduktan sonra matbaanın 20 çalışanı bugün çıkarıldığı mahkeme tarafından jet hızıyla tutuklandı. Savcılık tarafından ifadeleri dahi alınmadan mahkemeye sevk edilen 20 kişinin saatler içinde tutuklanması akıllara verilen kararın siyasi olduğu saikini getiriyor. Aynı zamanda Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürünün de aralarında bulunduğu 9 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğünde halen gözaltında tutulmakta. Neyle suçlandıklarını bilmediğimiz bu meslektaşlarımızın durumunu kamuoyuna açıklamak ve haksızlığı protesto etmek için yapacağımız basın toplantısına siz meslektaşlarımızı aramızda görmek istiyoruz.

Yer: İHD İstanbul Şubesi  Tarih: 06.04.2018  Saat: 12.00 "


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler