Devlet uyumuş muhbir vurmuş

4 akademisyeni katleden Volkan Bayar hakkında 6 kuruma şikâyette bulunulmuş ama sonuç alınamamış.

Yayınlanma: 07.04.2018 - 22:36
Abone Ol google-news

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde 4 akademisyeni katleden Volkan Bayar hakkında sadece YÖK ve üniversite rektörlüğüne değil; Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı’na da şikâyetlerin iletildiği ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi, Başbakanlık İletişim Merkezi, YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne onlarca dilekçe yazıldı, suç duyurusunda bulunuldu. Ancak Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan ve “ölüm tehdidi alındığı” yönündeki suç duyurularının tamamının takipsizlikle sonuçlandığı öğrenildi. YÖK ise gelen şikâyetlerden 3’ünü Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü’ne soruşturma talimatı ile gönderdi.

Ev arkadaşını da ihbar etmiş

İki akademisyen tarafından YÖK’e yapılan bir kapsamlı başvuruya göre Bayar, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2016/24456 sayılı soruşturması kapsamında 3 Ekim 2016’da, Eskişehir KOM Şube’de verdiği ifadede, yurtdışı eğitimi sırasında T.T. ile aynı evde kaldığını söyledi. T.T. de Bayar gibi Denver Üniversitesi’nde eğitim görüyordu. Bayar, 2016 tarihli Emniyet ifadesinde, ev arkadaşı T.T.’nin FETÖ’cü olduğunu, yurtdışında FETÖ evlerinde kaldığını, aylık 550 dolar kira verdiğini beyan etti. Bayar, FETÖ yargılamalarının yapıldığı Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ifadesinde de FETÖ evlerinin kira miktarlarını ve konumlarını tek tek bildiğini söyledi.

İlk şikâyet Külünk’e

YÖK’e yazılan şikâyet dilekçesine göre Bayar, ilk etapta AKP Milletvekili Metin Külünk ve BİMER’e isimsiz ihbarlar gönderdi. Sonuç alamayınca aynı ihbar metinleri ile ancak yine isminin gizlenmesi talebiyle Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü’ne başvurdu. YÖK’e yazılan dilekçede, Bayar için, “Kendisi 9 yaşındayken yurtdışında eğitim gören hocalarının o dönemde FETÖ/PDY örgütüne ait evlerde kaldığını dahi bildiğini beyan eden ve birçok asılsız kurgusal iddialarda bulunan bu şahsın beyanlarına rektörlük tarafından ne suretle itibar edildiği anlaşılamamaktadır” ifadelerinin kullanılması da dikkati çekti. Bayar’ın Eskişehir Emniyeti’ne verdiği ifadede Osmangazi Üniversitesi’nde Enstitü Sekreteri olan, ancak daha sonda kendisinin şikâyeti üzerine OHAL KHK’si ile ihraç edilen Prof. Dr. Ahmet Aypay ile ilgili, “2014 yılı Eylül ayında Ahmet Aypay bana; nedeni söylenmeyen bir soruşturma açmış ancak ceza vermeden soruşturmayı kapatmıştır. Çünkü soruşturma esnasında kendisine iki dilekçe gönderdim ve dilekçelerimde kendisinin FETÖ’cü olduğunu belirttim. Ancak; kendisi benim bu iddialarım karşısında bir girişimde bulunmamış ve soruşturmamı ceza vermeden kapatmıştır” dedi

24 kişiyi karalamış

YÖK’e yazılan dilekçeye göre Bayar, ihbar dilekçelerinde üniversitenin Eğitim Fakültesi’nde görev yapan 45 akademisyenin 24’ünün ismini FETÖ’cü olarak bildirdi. Ancak sadece 4 akademisyen hakkında idari soruşturma başlatıldı ve savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Bunlardan ikisi daha sonra ihraç edildi. Toplamda 6 kuruma yapılan suç duyurularında ise ölüm tehdidi alan akademisyenlerin aldıkları tedbirler aktarıldı. Dilekçelerde yer alan iddialara göre, Volkan Bayar, 6 Ocak 2017’de fakülte koridorlarında, “Benim kafamın tasını attırmasınlar her şey 24 kurşuna bakar” diye bağırarak fakülteden ayrıldı. Katliam günü saldırıdan kıl payı kurtulan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cemil Yücel makam odasına ikinci kapı açtırdığını söyledi. Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Bektaş, “Eğer benim odamı basarsa 1. kattan atlarım” dedi.

‘FETÖ kumpasçısı İstanbul'

Dilekçede, “BİMER ve CİMER’e bu şahısla ilgili yapılan şikâyetler üniversite yönetimince işleme alınmamaktadır. Bu durum üniversite yönetiminin bu şahsı FETÖ kumpasçısı olarak kullandığı izlenimi vermektedir. Bu kişinin başta Eskişehir Osmangazi Üniversitesi yönetimi ile ilişkileri, FETÖ adına bir tetikçi olup olmadığı; bütün telefon kayıtları, sosyal medya hesapları, eğitim geçmişi, Millî Eğitim Bakanlığı burs durumu, SGK kayıtları, devlet memurluğuna ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde göreve başlama şekli araştırılmalıdır” ifadeleri dikkati çekti. Bayar’ın tehdit ettiği akademisyenler Yalçın Bay ve Ahmet Aypay tarafından YÖK’e yapılan bir başka başvuruda ise üniversite bünyesinde yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında etkin pişmanlık hakkını kullanan akademisyenlerin ifadelerine yer verildi. YÖK’e yapılan başvuruya göre, söz konusu akademisyenler 2011 yılındaki rektörlük seçimlerinde başka bir adayı desteklediklerini ancak 2015’te yapılan rektörlük seçimlerinde “örgütsel” talimat alarak mevcut rektör Prof. Dr. Hasan Gönen’i desteklediklerini belirtti.

Akademisyenler toprağa verildi

ESOGÜ Eğitim Fakültesi’nde araştırma görevlisi Volkan Bayar tarafından katledilen Dekan Yardımcısı Dr. Mikail Yalçın (33) ve Araştırma Görevlisi Yasir Armağan (35) memleketleri Tokat’ta son yolculuklarına uğurlandı. Yasir Armağan’ın cenaze namazını emekli imam olan babası Fahri Armağan’ın kıldırması, törendekileri ağlattı. Öğretim Üyesi Dr. Serdar Çağlak (33) ise, memleketi Kayseri’de son yolculuğuna uğurlandı. Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu (48), önceki gün Eskişehir’de toprağa verilmişti. Cenaze törenlerinde yine matemin yanı sıra, geliyorum diyen katliama karşı bugüne dek adım atmayan yöneticilere isyan vardı. Acılı aileler güçlükle sakinleştirilebildi.

YÖK 1 hafta sonra 'acil' toplanıyor

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, olayı görüşmek üzere YÖK Genel Kurulu’nu, 12 Nisan Perşembe günü olağanüstü toplantıya çağırdı. YÖK, katliamın yaşanmasının ardından bir Yüksek Denetleme Kurulu üyesini incelemelerde bulunmak üzere görevlendirmişti. Olağanüstü genel kurul toplantısında bu inceleme raporunun görüşüleceği öğrenildi. Kurul’da ayrıca üniversite yönetiminin “idari ve hukuki” bir ihmali olup olmadığının ele alınacağı ifade edildi. Genel Kurul’a çağrılan Osmangazi Üniversitesi Rektörü Gönen’den, saldırgan ile ilgili üniversite tarafından daha önce başlatılan soruşturmanın süreci ve saldırı hakkında bilgi alınacağı aktarıldı.

Eski eşi serbest kendisi ‘pişman'

Osmangazi Üniversitesi’nde Volkan Bayar’ın 4 akademisyeni katletmesinin ardından Bayar’ın eski eşi olduğu belirtilen Aylin Bayar serbest bırakıldı. Volkan Bayar’ın ise savcılık ve Emniyet’te toplam 15 sayfalık ifade verdiği, basında çıkan ifadelerinin aksine “pişmanım” diyerek suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler