Alaçatı Ot Festivali sona erdi

İzmir'in Çeşme ilçesinde, Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ve dört gün boyunca bir milyonu aşkın ziyaretçinin geldiği Alaçatı Ot Festivali, sona erdi.

Yayınlanma: 08.04.2018 - 18:34
Abone Ol google-news

Türkiye’nin dört bir yanından bine yakın tur otobüsüyle Çeşme’ye akın eden vatandaşlar, dört gün boyunca Çeşme merkezi ve Alaçatı Mahallesi’nin yanı sıra, Çiftlik, Dalyan, Germiyan, Ildır Mahallelerini de ziyaret etti. Festival nedeniyle Çeşme’deki oteller yüzde 100 doluluğa ulaşırken, kafe ve restoranlar da erken yaz sezonu mutluluğunu yaşadı. Festival alanında açılan stantlarda da yoğun bir alışveriş gözlenirken, özellikle yiyecek satan stantlar, gün boyunca ikinci, üçüncü kez evlerde yapılan yiyeceklerle takviye edildi.
Alaçatı festival alanında izdihama varan yoğunluk yaşanırken, aşırı kalabalığa rağmen insanların yüzünden huzurun ve gülümsemenin eksik olmaması, Alaçatı Festival hatırası fotoğraf çekilebilmek için adeta birbirleriyle yarışmaları da dikkatleri çekti.


Yarışma led ekranlardan naklen yayınlandı
Festivalin son gününde, Alaçatı Amfi Tiyatro’da En Çok Ot Toplama Yarışması ve En Güzel Ot Yemeği Yarışması düzenlendi. Yarışmayı izlemek üzere, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara ve eşi, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve eşi, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emin Yılmaz da protokol da yerlerini aldılar. Çok sayıda festival ziyaretçisi de yarışmaları keyifle izlediler. Öte yandan Çeşme’nin önemli kavşaklarında yer alan led ekranlarda da yarışmalar naklen yayınlandı.

99 çeşit kullanılabilir ot toplayarak birinci oldu
En Çok Ot Toplama Yarışması’na dört yarışmacı katılırken, yarışma jürisinde; Aysun Yenice Ahmet Keçeci, Prof. Dr. Galip Akaydın, Dr. Ayfer Tan, Dr. Daniela Beltrame ve Birgül Güner yer aldı. Yarışmada, doğadan, kullanılabilir 99 çeşit otu toplayan Nuran Erden birinci, 80 çeşit ot toplayan İklim Erden ikinci ve 78 çeşit ot toplayan Esenur Kurnaz da üçüncü oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler