Başörtülü lise öğrencisini darptan yargılanan sanığın cezai sorumluluğu kurumları böldü

Maltepe'de lise öğrencisi genç kızın başörtüsü taktığı gerekçesiyle darp edilmesine ilişkin sanık Ayhan Almıla Kursar'ın 7 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davaya devam edildi.

Yayınlanma: 10.04.2018 - 17:42
Abone Ol google-news

Anadolu 19’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, mağdur Fatma Dilara Aslıhan Yiğit ve avukatı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı katıldı. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleri de salonda hazır bulundu. Mahkeme hakimi, soruşturma aşamasında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden gelen 'suça yönelik cezai sorumluluğu azalmıştır' raporuyla Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi'nden gelen 'cezai sorumluluğu tam' raporu arasındaki çelişkilerin kesin olarak giderilmesi için Adli Tıp Kurumu’ndan istenen raporun gelmediğini tutanağa geçirdi.

Raporun düzenlenmesinin beklenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.


İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Maltepe'de lise öğrencisi F.D.A.Y'in , Pendik-Kadıköy hattındaki minibüste giderken, aynı minibüste yolcu olarak arkada oturan Ayhan Almila Kursar'ın Yiğit'in kafasındaki saç topuzunu tutarak koltuk demirine vurduğu, başörtüsünü çekip aldığı anlatılmıştı.

İddianamede, Ayhan Almila sanık Kursar'ın bu kapsamda "halkın bir kesimini sosyal, sınıf, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılıklarına dayanarak alenen aşağılama", "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "hakaret" suçlarından 2 yıl 4 aydan 7 yıl 10 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler