Ustabaş tahliye edilmedi: Berkin’in cenazesine 2 milyon kişi katıldı

Berkin Elvan’ın cenaze törenine katıldığı için tutuklanan İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğrencisi ve Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi dün ilk kez yargıç karşısına çıktı.

Yayınlanma: 18.04.2018 - 21:13
Abone Ol google-news

Kırıkkale Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ustabaş, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.

SEGBİS yoluyla sağlıklı bir savunma yapamayacağını, avukatının yüzünü dahi göremediğini söylen Ustabaş, evine baskın yapıldığında evde olmadığını belirterek “Baskını duyunca Savcı’ya giderek ifademin vermek istedim. İfademi alan savcı çok iyi bir savunma yaptığımı ancak, ahdettiğin için beni tutuklanmaya sevk edeceğini söyledi” diye konuştu.

"Cenazede yaklaşık 2 milyon kişi vardı. Ben de bu kişilerle beraberdim"

 

Berkin Elvan’ın cenazesine katılmasının suç olamayacağını aktaran Ustabaş, “Cenazede yaklaşık 2 milyon kişi vardı. Ben de bu kişilerle beraberdim. İddianamede belirtilen, ‘Berkin’in hesabı sorulacak’, ‘Devrimci yol, devrimci gençlik’ yazılı bir pankart taşımadım. Savcılık, ifademde belirtmeme rağmen pankart taşıdığım yönünde ifadeler iddianameye yazılmış” diye konuştu.

Mahkeme heyeti Berkay Ustabaşâın Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığını, izinsiz yürüyüşlere katılarak, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” şeklinde slogan attığının tespit edildiği, sanığın ev aramasında DHKP/C terör örgütünün amaç ve ideolojileri doğrultusunda toplanma kararı bulunan yayın ve dergilerin ele geçirildiği bu aşamada adli kontrol şartlarının yetersiz kalacağını dikkate alarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler