Bahçeli'nin 'onlar olmasın' dediği BBP de erken seçim mağduru: Durumumuz belli değil

Cumhur İttifakı'nın erken seçim kararının yankıları sürerken bir açıklamada Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici'den geldi. Destici, erken seçim kararı ile ittifakta nasıl yer alacaklarının tespiti için çok az zaman kaldığını söyledi.

Yayınlanma: 19.04.2018 - 14:38
Abone Ol google-news
<video:960798>

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin CNN Türk'te yaptığı açıklamalardan başlıklar şöyle; 

"Seçim güvenliği sıkıntısı yok"

"Seçim güvenliği konusunda bir sorun görmüyorum.Son uyum yasaları da seçimi daha güvenli hale getirebilmesi için yapıldığını biliyorum ve doğru buluyorum.Buna karşı öıkmanın seçim güvenliği ile bir ilgisi yok.Yani PKK gelecek orada köyde, mezrada sandıklara ipotek uygulayacak, oyları istediği gibi kullandıracak ve Türkiye de buna sessiz kalacak.Yapılan düzenlemeler budur."

"İttifak artık yasal hale geldi"

"İttifak yasası meclisten geçti. Biz bu ittifak yasasını da destekledik. Biz BBP olar yasal olmayan ittifaklar yapmak zorunda kaldık.Şimdi bu yasal hale geldi."

"Erken seçim kararı alınmadan önce zamanımız vardı"

"Bunun 2 şekli var. Ya partiler kendi amblemleri ile bulunabiliyorlar. İkincisi de yine parti kimliklerini koruyarak Partilerinden istifa etmelerine gerek kaladan başka bir partiyle, yasal olarak kendi aralarında bir mutabakat metni hazırlayarak YSK'ya da bildirmek marifetiyle seçim birlikteliği yapabiliyorlar .BBP'nin Cumhur İttifakı içerisinde hangi şekilde yer alacağına erken seçim kararı alınmadan önce zamanımız vardı.Şimdi zaman çok dar. Ve inşallah YSK kararını açıkladıktan sonra biz de ittifak edeceğimiz partilerle görüşüp, bu görüşmelerin sonucunda yetkili kurullarımıza getirip kararımızı veririz. Cumhur İttifakı'nın içerisinde yer alacağımıza dair bir terddüt yok."

"İlk turda Erdoğan kazanır"

"Cumhur ittifakı adayı Erdoğan'ın ilk tursa 55'in üzerinde oy alarak seçileceğini düşünüyorum."

"Gül aday olmaz"

"Ben Abdullah Gül'ün adaylığı ihtimalini hep zayıf gördüm. Edindiğim bilgilere göre sayın Gül'ün aday olmayacağını düşünüyorum."

<video:960788>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler