Karlov suikastında eski MİT’çi şüpheli

FETÖ’cü, eski MİT görevlisi Akalın, Karlov cinayetinden tutuklanmış. Katil polis Altıntaş ile MİT’çi Akalın’ın ortak yanları, ikisinin de örgüt içindeki abiliğini BTK uzmanlarının yapması.

Yayınlanma: 22.04.2018 - 21:12
Abone Ol google-news

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Rusya Masası’nda görevli olan ve FETÖ üyesi olmak suçundan tutuklanan Vehbi Kürşad Akalın’ın Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesi olayına karıştığı iddia edildi. Geçen ocak ayında savcı tarafından sorgulanan ve Karlov cinayetine iştirak suçundan tutuklandığı belirlenen Vedat kod adlı Akalın’ın cinayetten önce Karlov’la ilgili bilgileri ve suikast sonrası yaşanan gelişmeleri FETÖ abisi Yusuf kod adlı BTK uzmanı Hüseyin Kötüce’ye ilettiği öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Adem Akıncı’nın Karlov cinayetine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında bugüne kadar arasında Altıntaş’ın örgüt abisi BTK uzmanı Şahin Söğüt’ün olduğu 8 kişi tutuklandı. Cumhuriyet’in ulaştığı bilgilere göre tutuklanan 8 kişi arasında, bugüne kadar kimliği ve görevi sır gibi saklanan bir isim gün yüzüne çıktı: “Eski MİT görevlisi Vehbi Kürşad Akalın”. “Cinayete iştirak” suçundan 9 Ocak 2018’de tutuklandığı öğrenilen Akalın’ın MİT’in Rusya Masası’nda görev yaparken FETÖ üyeliği iddiasıyla ihraç edildiği ve bu kapsamda tutuklandığı bildirildi.

Cumhuriyet’in önceki gün ifadelerini yayımladığı eski MİT görevlisi Muhammet Şükrü Ersoy ile aynı FETÖ hücresinde bulunan Akalın’ın abiliğini, Yusuf kod adlı Hüseyin Kötüce yapıyordu. Kötüce, BTK’de çalışırken ihraç edilmişti. Katil polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın ‘abiliği’ni de yine bir BTK uzmanı olan Şahin Söğüt’ün yapması dikkat çekti.

Ersoy’un ifadesi

Eski MİT’çi Ersoy, ifadesinde Akalın’a ilişkin şunları kaydetti: “Hüseyin Kötüce, Rusya Federasyonu konularıyla çok ilgiliydi. Bu yüzden bu şubede çalışan Vehbi Kürşat Akalın ile evdeki odaların birinde yalnız olarak görüşüyordu. Vehbi Kürşad Akalın’ın şube konuları kapsamında dokümante ettikleri görüntüleri bana da izletmişti. Bu konu hakkında Kötüce’ye bilgi verdiğini söylemişti. Benim evimde gerçekleşen bir görüşmede; Vehbi Kürşad Akalın, gittiği daire yemeğinde dairedekilerle fotoğraf çektirdiğini söyledi. Bunun üzerine Kötüce bu fotoğrafın şu anda telefonda olup olmadığını sordu. Akalın cep telefonunda bulunan fotoğrafı Kötüce’ye gösterdi. Fotoğrafta bulunan şahıslar hakkında Kötüce kim olduklarına dair sorular sordu. Kürşad da bu sorulara yanıtlar verdi.”

İfade ayıklandı!

Ersoy’un ifadesinde Akalın’ın Karlov cinayetindeki rolünün bulunduğu, ancak bunun ifadeye katılan MİT görevlileri tarafından savcı ile konuşularak tutanaktan çıkarıldığı öğrenildi. FETÖ’cü Akalın’ın Rusya masasında çalışmasının avantajını kullanarak, Karlov ile ilgili edindiği bilgileri abisi Hüseyin Kötüce’ye ilettiği öne sürüldü. Nerede olduğu bilinmeyen Hüseyin Kötüce’nin, Ankara’da kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılan FETÖ üyeleri arasında yer aldığı iddia edildi...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler