Çocukların barış çağrısı

Sarıyer'de buluşan dünya çocukları şiddetsiz bir dünya istedi...

Yayınlanma: 22.04.2018 - 22:37
Abone Ol google-news

Sarıyer Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen çocukların katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, dünya liderlerine şiddetsiz bir dünya çağrısı yapıldı. Sarıyer’i çocuklarla yönettiğini söyleyen Şükrü Genç ise “Dünyanın çeşitli bölgelerinden geldiniz, ama nereden gelirseniz gelin, çocuk düşüncenizle hep aynı noktada birleşiyorsunuz. Lütfen kendi ülkenize gittiğinizde de çocukların barış istediklerini söyleyin” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, dünya çocuklarına ev sahipliği yaptı. 11 ülke ve Türkiye’nin 7 bölgesinden gelen çocuklarla hafta boyunca bir araya gelen Genç, farklı kültür, ülke ve illerden gelen yüzlerce çocuğun kısa sürede dostluk köprüsü kurmasından mutlu olduklarını söyledi. Yöresel kıyafetleriyle kortej yürüyüşleri ve performanslar gerçekleştiren çocuklar, Kilyos, Sarıyer Merkez, Ayazağa, Rumeli Hisarı gibi mahallelerde rengârenk görüntüler oluşturdu. “Hepimiz Farklıyız, Hepimiz Eşitiz” sloganıyla düzenlenen 23 Nisan etkinliği kapsamında çocuklar, “farklıyız, biz de varız” diyerek down sendromlu bireylerin işlettiği Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası içerisinde yer alan Down Town Event Cafe’yi de ziyaret etti.

Çocuklardan barış eşitlik bildirgesi

 Etkinlik kapsamında Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde 3. Uluslararası Çocuk Meclisi toplandı. 526 çocuğun katılımıyla gerçekleşen meclisin sonunda ana temasını barış ve eşitliğin oluşturduğu Sarıyer Belediyesi 3. Uluslararası Çocuk Meclisi Bildirgesi yayımlandı. Life Park’ta düzenlenen büyük organizasyonla son bulan kutlamalara binlerce Sarıyerli katıldı. Etkinlikte oyun grupları, atölye çalışmalarının yanı sıra misafir çocuklar performans gösterileri sergiledi. Günün finalinde ise Sinan Akçıl sahne aldı. Çocuk Meclisi toplantısında Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de misafir çocuklara konuştu. Sarıyer Belediyesi’ni çocuklarla yönettiğini söyleyen Genç, “Sarıyer Belediyesi çocukların belediyesi. Çünkü biz, sizlerle doğru işler çıkarıyoruz. Dünyanın çeşitli bölgelerinden geldiniz ama nereden gelirseniz gelin, çocuk düşüncenizle hep aynı noktada birleşiyorsunuz, aynı mesajı verebiliyorsunuz. Bu mesajları ülkeyi yönetenlerin anlayabilmesi ve aynı samimiyetle söylemesi hepimizin dileği. Ülkelerinize döndüğünüzde tüm çocukların aynı fikirde olduğunu, barış istediklerini söyleyin” dedi.

5 MADDELİK BİLDİRGE

Çocuk Meclisi’ne katılan dünyadan Bosna- Hersek, Kosova, Gürcistan, Arjantin, Malezya, Ukrayna, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Endonezya, Çin, Bulgaristan, Kazakistan ile Türkiye’nin Mersin, Artvin, Aydın, Şırnak, Edirne, Erzurum ve Hatay illerinden gelen çocuklar kendilerine bugünü armağan eden Atatürk’e teşekkür ettikleri söyleyerek şu taleplerde bulundu:

* Çocuklar barış içinde eşit şartlarda yaşamalı.

* Çocukların karar alma süreçlerine katılabilmeleri için yasa tasarıları yapılmalı.

* Çocuklara yönelik her türlü şiddet önlenmeli.

* Çocukların oyun oynayabilecekleri zamanları olmalı.

* Çocuklar, çocuk gibi yaşamalı.

BENİ DİNLER MİSİN?

yıl düzenlenen Sarıyer Belediyesi 2. Uluslararası Çocuk Meclisi’nin bildirgesinde çocuklar, Belediye Başkanı Şükrü Genç’ten projesini kendilerinin çizdiği bir Barış Oyun Alanı istemişti. Bunun üzerine tüm detayları projeye uygun hale getirilen park, çocukların katılımıyla açıldı. Parkta yapılan ve çocukların kendilerini anlatacakları, fikirlerini aktarabilecekleri “Beni Dinler misin?” köşesi ise çocuklardan ve büyüklerden büyük ilgi gördü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler