23 Nisan tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 98. yıl dönümü, tüm yurtta etkinliklerle kutlanıyor.

Yayınlanma: 22.04.2018 - 22:58
Abone Ol google-news

İLK TÖREN MECLİS’TE

TBMM’nin 98. kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bugün Ankara’daki ilk tören Meclis’te gerçekleşecek. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve siyasi parti temsilcileri Meclis yerleşkesi içindeki Atatürk Anıtı’nda saat 09.00’da düzenlenecek törene katılacak. Meclis’teki törenin ardından TBMM Başkanı, siyasi parti temsilcileri ve devlet erkânı Anıtkabir’i ziyaret edecek. Anıtkabir ziyaretinin ardından Birinci TBMM’de anma töreni düzenlenecek. Daha sonra TBMM Başkanı Kahraman saat 11.30’da Meclis’teki tören salonunda kutlamaları kabul edecek. Kahraman ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki heyeti kabul edecek. 23 Nisan dolayısıyla saat 14.00’de TBMM Genel Kurulu’nda özel oturum yapılacak. Özel oturumda siyasi parti grupları konuşmalar yapacak. TBMM’de son olarak saat 19.00’da resepsiyon düzenlenecek.

Tiyatroya doyacaklar

ADANA: CHP’li Seyhan Belediyesi “Herşey Çocuklar İçin” sloganıyla 23 - 30 Nisan arasında “23 Nisan Çocuk Tiyatroları Buluşması” düzenledi. Hafta boyunca Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapılacak etkinliklerde bugün 11.00 - 14.00’te Adana Gösteri Sanatları Merkezi, “Ayının Fendi Avcıyı Yendi” çocuklarla buluşturacak. CHP’li Çukurova Belediyesi ise Doğal Park’ta çocuklar için yüz boyama, Türk Bayrağı ve balon dağıtımı yapacak. CHP İl Başkanı Ayhan Barut, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı saat 11.00’de Atatürk Parkı’nda düzenleyecekleri etkinlikle kutlayacaklarını belirtti.

Stadyumda kutlama

BURSA: CHP’li Mudanya Belediyesi’nin organize ettiği şenlik 14.00’te ilçe stadında başlayacak. Şenlik kapsamında bando konseri, balon katlama sanatı ve çok sayıda çocuk oyunu ile Mudanyalı çocuklar ilçe stadında bayramı kutlayacak. ADD, Eğitim İş, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Yeni Kuşak Köy Enstitüsü’nün de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşu ve siyasi partiler “Ulusal Egemenliğimize Sahip Çıkıyoruz” sloganıyla saat 13.00’te Şehreküstü’de toplanarak, marşlarla Atatürk Caddesi’ndeki Atatürk Anıtı’na kadar yürüyecek.

ANTALYA: Hafta boyunca kreşlerde çocuklar için etkinlikler hafta sonu ise Çocuk Karnavalı düzenleyen CHP’li Muratpaşa Belediyesi, bugün Çocuk Meclisi’ni toplayacak. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 23 Nisan mesajında “Ulusal egemenlik, bir ulusun tek kişi iradesiyle değil bütün bireylerin ortak aklıyla yönetilmesi demektir” dedi. CHP’li Konyaaltı Belediyesi’nce üçüncüsü düzenlenen Konyaaltı Mutlu Çocuk Fuarı, Nâzım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde sürüyor. Fuarda bugün Ceyda Düvenci ile söyleşi düzenlenecek.

MERSİN: CHP’li Mezitli Belediyesi 23 Nisan Egemenlik Yürüyüşü düzenleyecek. Yürüyüş 18.00’de belediye önünde başlayacak. CHP’li Silifke Belediyesi uçurtma şenliği düzenliyor. Elmalı bölgesinde yapılacak etkinlikte çocuklar dağıtan malzemelerle uçurtma yapacak.

Dünya çocukları

AMASYA: CHP’li Merzifon Belediyesi’nin düzenlediği Çocuk Festivali kapsamında Ukrayna, Kırgızistan, Azerbaycan, Kıbrıs ve Türkiye’den 86 misafir çocuk, 17 eğitmenleriyle misafir ediliyor. Bugün saat 20.00’de Merzifon Kapalı Spor Salonu’nda festival katılımcıları gösteriler yapacak.

Şenlik başladı

Yalova Çınarcık’ta düzenlenen “13. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Halk Oyunları Şenliği” başladı. Etkinlikler, kortej yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Şenliğe Kazakistan, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Bosna Hersek ve Gürcistan’dan gelen folklor ekipleri katıldı. Şenlik, Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliklerle bugün de sürecek.

FİNALİ 10. YIL MARŞI YAPTI

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Türk Sanat Müziği Çocuk ve Gençlik Korosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle konser verdi. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’ndeki konserin şefliğini İdil Çeliker yaptı. Koro, “Benim Annem”, “Biz Atatürk Çocukları”, “Ben Çocuğum Unutmayın” şarkılarını seslendirdi. Konserin finali ise “10.Yıl Marşı” ile yapıldı. Tepebaşı Belediyesi, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji ve Pediatri bölümlerinde tedavi gören çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi. Etkinlikte, çocuklar animatörler eşliğinde keyifli bir gün geçirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler