Sultanahmet'te Ermeni Soykırımı anmasına izin verilmedi

İHD İstanbul Şubesi’nin, Ermeni Soykırımı’nın 103. yıldönümünde katledilenleri anmak için Sultanahmet Meydanı’nda yapmak istediği basın açıklaması polis tarafından izin verilmedi.

Yayınlanma: 24.04.2018 - 12:26
Abone Ol google-news

 

Soykırım’ın 102’inci yıldönümünde, İHD ve birçok yurttaş Sultanahmet Meydanı’nda anma töreni düzenledi. 102 yıl önce 24 Nisan’da tehcir edilen Ermeni aydınlarının tutulduğu ve bugün Türk İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılan eski Merkez Hapishanesi binasının önündeki törende, ‘Burası suç mahali’ ve ‘Tanı, Af Dile, Tazmin Et’ yazılı pankart açıldı. Eylemciler, karanfiller ve 1915’te yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşıdı. Ancak basın açıklamasına polis tarafından izin verilmedi.


Basına konu ile ilgili konuşan İnsan Hakları Savunucusu Avukat Eren Kesin, şunları söyledi:

“Bugün burada basın açıklamasını yapmıyoruz. Çünkü bize yasaklanan kelimeler kullanılmadan bu basın açıklamasını yapmanın hiçbir anlamı yok. Bugün Fransa’dan gelen yetkililer ve Fransız Parlamento’sundan gelen milletvekili arkadaşlarımız da buradalar. Onlar da konuşmuyorlar. İfade özgürlüğünün ihlal edildiği bu noktada hiç birimiz konuşmuyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler