CHP'li vekilden Orçun Senyücel sorusu: Kaçırıldığı iddiası doğru mu?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara'da KHK ile görevinden ihraç edilmiş Orçun Senyücel isimli kişinin 21 Nisan tarihinde kaçırıldığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 27.04.2018 - 12:17
Abone Ol google-news

Ankara'da KHK ile görevinden ihraç edilmiş Orçun Senyücel isimli kişinin 21 Nisan tarihinde kaçırıldığı iddia edildi. Senyücel'in Ankara Türkkonut 'da siyah transportera zorla bindirilerek kaçırıldığı ileri sürüldü. Paylaşılan kaçırılma görüntüleri de medyaya yansırken, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, konu TBMM gündemine taşıdı.

Tanrıkulu'nun Başbakan Sayın Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını talep ettiği soru önergesi şöyle:

Orçun Senyücel’in 21.04.2018 Cumartesi günü saat 00:04 sıralarında Ankara Çankaya’da bulunan Türk Konut Büfesi önünden kaçırıldığı iddiaları mevcuttur.

Mobese kameralarından görüntülendiği iddiaları ile birlikte, önce beyaz bir aracın yaklaştığı ve bu beyaz araçtan inen iki kişinin Orçun Senyücel’e yaklaştığı, hemen akabinde ise siyah bir minibüse zorla bindirilerek kaçırıldığı, ailesinin Orçun Senyücel’in zorla kaçırıldığını öğrenmesi akabinde psikolojilerinin olumsuz etkilendiği, Orçun Senyücel’i bulabilmek için, şikayet ve yardım talebi ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurularda bulunulduğu ifade edilmektedir.

Bu bağlamda;

1.Orçun Senyücel’in 21.04.2018 Cumartesi günü saat 00:04 sıralarında Ankara Çankaya’da bulunan Türk Konut Büfesi önünden kaçırıldığı iddiaları doğru mudur?

2.Orçun Senyücel’in siyah bir minibüse zorla bindirilerek kaçırıldığı iddiası doğru mudur?

3.Anılan tüm iddialar ile ilgili olarak inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir?

4.Orçun Senyücel’in bulunması amacıyla Ankara Çankaya’da bulunan Türk Konut Büfesi civarındaki mobese kamera kayıtları incelenerek gerekli işlemler başlatılacak mıdır?

5.Anılan tüm iddialar ile ilgili olarak inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatacak mıdır? Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir?

6.Ankara'da biri 15 Temmuz Darbe Girişiminden önce olmak üzere 7 kişinin kaçırılması ile ilgili olarak 26.04.2017 tarihinde vermiş olduğum 7/13495 esas numaralı yazılı soru önergesi yanıtlanmamış,akabinde, 04.07.2017 tarihinde vermiş olduğum 7/15204 esas numaralı yazılı soru önergesine ile 26.12.2017 tarihli 7/22964esas numaralı yazılı soru önergesine de yanıt verilmemiştir. Olayların hepsinde camları filmlisiyah minibüsten bahsedilmektedir. Söz konusu takip ve kaçırma eylemleri kimler tarafından yapılmıştır?

7.Orçun Senyücel’in kaçırılma ile ilgili olarak güvenlik kamerası kayıtlarında görünen araçların plakası saptanmış mıdır?

8.Araçların kimin ya da hangi kurumun adına kayıtlı olduğu araştırılmış mıdır? Araştırılmamışsa, nedir

9.15 Temmuz Darbe Girişiminden sonra camları filmli siyah minibüsler aracılığıyla insanların kaybedilmesi ile ilgili olarak AKP Hükümeti ve İçişleri Bakanlığı ne tür işlemler yapmıştır?

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler