CHP'lilerden İsrail protestosu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri, Gazze'ye saldırı düzenleyen İsrail'i protesto etti. Saat 14.00 sıralarında İsrail Konsolosluğu önüne gelen HKP üyesi grup, "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganları attı.

Yayınlanma: 20.07.2014 - 18:36
Abone Ol google-news

Konsolosluğun bulunduğu plazanın bahçesine girmek isteyen gruba polis izin vermedi. Polisle grup arasında tartışmalar yaşandı. Grup daha sonra konsolosluğun önünde yaptıkları basın açıklamasının ardından ellerindeki pankartları bahçeye bırakarak olaysız dağıldı.

Saat 15.00 sıralarında konsolosluğun önüne gelen CHP Gençlik Örgütü üyeleri ise "Heryer Filistin Heryer Direniş" sloganları attı. Ellerinde İsrail'in saldırıları sonrası hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu grup üyeleri konsolosluk önünde basın açıklaması yaptı. İsrail'in saldırılarının protesto edildiği basın açıklamasında, İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırıların biran önce sonlandırılması istendi. Grup basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yaptı.
Öte yandan konsolosluğun önüne gelen bir kişinin bir elinde Filistin bayrağı bir elinde de Hitler'in fotoğrafının olduğu görüldü.Bu kişiye ait olduğu öğrenilen aracın kaputunda da Hitler'in fotoğrafları ile "Birgün gelecek öldürmediğim her Yahudi için bana lanet okuyacaksın" yazısının olduğu görüldü


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler