Hükümet genel af çıkarmaya mı hazırlanıyor?

Seçim öncesi 'vergi barışı' ve 'imar barışı' adı altında af paketleri çıkaran Hükümet, adı af olmayan bir genel af hazırlığı mı yapıyor? Seçime haftalar kala Saray'dan gelen mesaj mahkumları ve mahkum yakınlarını heyecanlandırmaya yetti.

Yayınlanma: 03.05.2018 - 06:54
Abone Ol google-news

Her seçim öncesi genel af konusu gündeme gelir. Ancak 'af' kavramına mesafeli olan AKP iktidarı, vergi affı ve imar affına 'barış' demeyi tercih ediyor. 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı vergi affı ve Bakan Mehmet Özhaseki'nin açıkladığı imar affının yankıları sürerken bir af çıkışı da Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'tan geldi. Bulut Star gazetesindeki köşe yazısında “Bazı suçlar hariç genel bir af hayata geçirelim ve ‘her vatandaşı’ suçsuz kabul ederek yeniden doğmuş gibi bir şans verelim” dedi. Bu çıkış sonrası akıllara sıradaki af "Genel af mı?" sorusunu getirdi.

Yiğit Bulut'un yazısı mahkumlar ve yakınlarının af beklentisini canlandırırken "Genel af ne zaman çıkacak?" sorusu sorulmaya başlandı. 

Yiğit Bulut’un yazısındaki öneriler şöyle:

1- Herkes, “yerleşik yapılar” arındırıldıktan sonra, dönüp kendine baksın hatalarını düşünsün ve bir zihinsel adım atarak “çatışma” dinamiğinden “birlikte atak yapma” sürecine girsin.

 2- Toplumdaki “zihinsel barış”, ana sorunların da bu geçiş sürecinde çözülmesiyle “toplumsal bir barış ve alt dinamikleri” olarak sorgulansın ve yeni açılımlar hayata geçirilsin.

 3- “Yerleşik Yapıların manipülasyonlarına” bilerek katılanlar yapmasa bile, bu yapıya “gönüllü, zihnen, bedenen” destek veren her birey, kendini sorgulasın ve “çatışma-barış” geçişi için kendine düşenleri ve atılması gereken adımları ortaya koysun.

 4- Çatışma-Barış geçişi “çatışmadan” beslenen yapıları ortadan kaldıracağı için arada oluşacak katma değeri toplumsal ekonomik çarklara katmak için çaba sarfedelim. Örnek faizin her “1 puanlık” düşüşünden ortaya “hastane, yol, okul” yapabileceğimiz net bir kaynak çıkıyor.

 5- Başkanlık sistemine geçerken, “YENİ BİR TÜRKİYE-YENİ DOĞMUŞ KADAR TEMİZ VATANDAŞ” kavramını hayata geçirelim ve SİCİL kayıtlarını sıfırlayalım. Bazı suçlar hariç tutulmak şartıyla, her vatandaşın “yeni başlamış” bir sicili olsun. Kredi sicillerini de bu temizlenme kapsamına dahil edelim.

 6- Başkanlık geçişi ile birlikte “Mali Sicilleri” de sıfırlarken, DEVLET-Vatandaş arasında “alacak-verecek” kalmasın ! Vergi borçlarını geçişe kadar yeniden yapılandırıp BAŞKANLIK BAŞLANGICI sonrası eldeki imkanlar sıfırlayalım.

 7- Bazı suçlar hariç GENEL BİR AF hayata geçirelim ve “her vatandaşı” suçsuz Kabul ederek yeniden doğmuş gibi bir şans verelim.

 Sevgili dostlar, 10 yıllık dikey çıkış” veya başka bir deyişle; “10 yıllık İNANÇ-BİLGİ SENTEZİ” sürecine girerken “PAX BAŞKANLIK” dinamiğini hayata geçirelim ve “YENİ SİSTEM, YENİ ANLAYIŞA SAHİP DEVLET, YENİ DOĞMUŞ KADAR TEMİZ VATANDAŞ” anlayışıyla bu geçişi yapılandıralım...

 Sonuç:Detaylar ham fakat ana fikir çok açık; BARIŞ ve BİRLİKTE HIZLI YÜKSELİŞ...

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler