Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce kimdir? İşte hayatı

Yalova CHP milletvekili Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı. Peki Muharrem İnce kimdir, eşi Ülkü İnce, oğlunun ismi Salih Arda İnce. İnce oğlunu Silivri Belediye başkanının kızı ile evlendirdi. Gelininin ismi de İdil Göknil.

Yayınlanma: 04.05.2018 - 09:58
Abone Ol google-news

MUHARREM İNCE'YE DOĞUM GÜNÜNDE GÜZEL HEDİYE 

Bu günün Muharrem İnce için bir başka önemi ise doğum günü olması. İnce 55. yaşına bu güzel hediyeyle girmiş oldu.

4 Mayıs 1964 Yalova doğumlu olan Muharrem İnce'nin asıl mesleği öğretmenliktir. Aslen Yalova'nın Elmalık köyünden olan Muharrem İnce, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdi. Fizik öğretmeni olarak değişik liselerde ve dershanelerde görev alan Muharrem İnce, müdürlük de yaptı. Bir süre Yalovaspor'da basın sözcülüğü ve Atatürkçü Düşünce Derneği il başkanlığı görevlerinde bulundu. 2002 genel seçimlerinde, CHP Yalova milletvekili olarak TBMM'ye giren Muharrem İnce. 2007 genel seçimlerinde de aynı başarısını tekrar etti. Üçüncü döneminde yine vekil seçilen Muharrem İnce hala CHP Yalova milletvekili. Evli olan Muharrem İnce'nin eşinin ismi Ülkü İnce'dir. Muharrem İnce ile karısı Ülke İnce'nin evliliklerinden bir çocukları bulunmaktadır. Muharrem İnce'nin tek çocuğu olan oğlunun ismi Salih Arda İnce'dir. İnce ailesi Eylül 2017'de oğulları Salih Arda'nın mürüvvetini gördüler. Salih Arda İnce, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın kızı İdil Göknil Işıklar evlendi. Yalova'nın Elmalık Köyü'nde 'Selanik usulü' yapılan köy düğününde Muharrem İnce horon çekip harmandalı oynamıştı. Muharrem İnce'nin annesi Zekiye İnce ve babası Şerif İnce. Muharrem İnce'nin babası Şerif İnce 3 yıl önce pankreas kanseri sebebiyle hayata veda etti.


MUHARREM İNCE'NİN OĞLU KİMDİR 

Muharrem İnce'nin tek çocuğu olan oğlunun ismi Salih Arda İnce'dir. İnce ailesi Eylül 2017'de oğulları Salih Arda'nın mürüvvetini gördüler. Salih Arda İnce, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın kızı İdil Göknil Işıklar evlendi. Yalova'nın Elmalık Köyü'nde 'Selanik usulü' yapılan köy düğününde Muharrem İnce horon çekip harmandalı oynamıştı.

SOSYAL MEDYA FENOMENLİĞİNDEN CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞINA

Muharrem İnce, siyasete atılmasının ilk yıllarında özellikle eğitim alanında aktif çalışmalarda bulundu. Bu dönemde yasama faaliyetleri sırasında sık sık sert çıkışlarıyla, özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) milletvekilleri ve hükümetle girdiği polemiklerle dikkat çekti. TBMM'de İmam Hatip Lisesi mezunlarına üniversiteye giriş sınavında düşük katsayı uygulamasını sonlandırmak üzere hazırlanan yasa tasarısıyla ilgili görüşmeler sırasında iktidar partisini ağır dille eleştirdi. O dönem kürsüde yaptığı konuşmada, AKP milletvekillerine kaçının çocuğunu İmam Hatip Lisesi'nde okuttuğunu sordu ve sadece bir kişinin parmak kaldırmasının ardından da tepki gösterdi.

İnce, o dönemde CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'a mektup yazarak "imam hatip lisesi mezunu olduğu için ÖSS'de mağdur olduğunu ve bu nedenle ABD'de okuduğunu söyleyen" Bilal Erdoğan'a, "Ben erken seçim olur parasını ödeyemem diye kendi çocuklarımı devlet okuluna yolladım. Babanızın üç çocuğunu ABD'de okutması takdire şayandır. Sanırım, arkadaş grubum olan öğretmenler, esnaflar, şoförler, doktorlar, yeterince yetenekli değiller. Gerçekten çok şanslısınız" sözleriyle yanıt verdi.

2013 yılında da TBMM Genel Kurulu'nda dördüncü yargı paketiyle ilgili görüşmeler sırasında sözlerine müdahale eden AKP'den bir milletvekiline, "Ya bir sus be, Allah'ın belası adam, bir sus be" sözleriyle karşılık vermesi tepki topladı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler