Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Üniversiteleri bölme' açıklaması

Gençlik Festivali'nin açılışında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul Üniversitesi'nin şu andaki öğrenci kapasitesi 105 bin. Bu 105 bine varan kapasite kaliteyi düşürüyor. Kaliteyi düşürdüğü için bir YÖK'te bir çalışma yaptık." dedi.

Yayınlanma: 04.05.2018 - 20:29
Abone Ol google-news

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, aralarında İstanbul, Gazi, Anadolu, Selçuk üniversitelerinin de bulunduğu 13 üniversitenin bölünmesine yönelik kanun tasarısını değerlendirdi. "Bu onu beni ciddi manada rahatsız eden konulardan birisi oldu" yorumunda bulunan Erdoğan, tasarının gerekçesi olarak üniversitelerin sahip olduğu yüksek kapasitelerin  kaliteyi düşürmesini gösterdi. Tasarıyı İstanbul Üniversitesi örneği üzerinden anlatan Erdoğan, bölünmesi planlanan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Florance Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu, Dişhekimliği ve Eczacılık fakültelerinin İstanbul Üniversitesi'nin adını ve logosunu kullanacaklarını bildirdi. 

İstanbul'da gerçekleşen Gençlik Festivali'nin açılışında soruları yanıtlayan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Biz kendimizi  (siyasette bir noktaya gelmek için) 30'a kilitlemişitk fakat 30'a kilitlerken, biz siyaseti daha üniversite sıralarında parti çatısı altında yaşadık ve yaptık. Bizim zamanımızda propaganda metotları farklıydı, biz duvaralara afiş asardık. Anacığım beni balkonunda beklerdi ben afiş asmaktan gelirdim''

Üniversitelerin bölünmesi

İstanbul Üniversitesi'nin şu andaki öğrenci kapasitesi 105 bin. Bu 105 bine varan kapasite kaliteyi düşürüyor. Kaliteyi düşürdüğü için bir YÖK'te bir çalışma yaptık. Biliyorsunuz YÖK bana bağlı. Bu çalışmayı yaptıktan sonra da burayı bölebiliriz dedik.

Fakültelerdeki öğrenci sayısı esas alınarak bir bölünme yapılacak. İlk Çapa Tıp'ın ismi İbn-i Sina olsun dedik ama tepki aldık. Sonra bir toplantı yaptık. Cerrahpaşa'yı ayırmaya karar verdik. O ikisinin de öğrenci kapasitesi 50-52 bin civarına geldi.

Şimdi böyle bir noktaya geldiler. Ama her ikisinde de İstanbul Üniversitesi adı var. Hatta logosunu da kullanma konusunda çalışmalar yapılıyor."

'18 kararını verirken 'parlamentoyu çoluk çocukla mı doldurcaksınız' diyenleri gördük, kim bunu diyen, parlamentoda bir profesör diyor. Bir profesör nasıl olurda kendi öğrencisine güvenmez'.

"Pazar günü manifestomuzu açıklayacağız"

''Koreden gelirken gerekli çalışmaları arkadaşlarımla yolda yaptık, bu akşam nihai şeklini verip Pazar günü İstanbul il kongresinde manifestomuzu açıklayacağız.'' 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon