HDP, Selahattin Demirtaş'ın cumhurbaşkanı adaylığı için başvurdu

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve milletvekilleri, Selahattin Demirtaş'ın cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ye başvurdu.

Yayınlanma: 05.05.2018 - 15:45
Abone Ol google-news

Halkların Demokratik Partisi ( HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve milletvekilleri, eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, cumhurbaşkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvuruda bulundu.

Pervin Buldan, Demirtaş'ın 1,5 yıldır cezaevinde olduğunu, cumhurbaşkanlığı adaylığı kesinleştikten sonra serbest bırakılması gerektiğini belirterek, "Diğer adaylar seçim süresince yapacağı çalışmalar nasıl eşit ve özgür koşullarda olacaksa Demirtaş'ın da eşit şartlarda bu süreci tamamlaması gerekir" dedi. 

4'lü ittifat hakkında ise Buldan, "İttifakların HDP'nin dışında yapılmasının Türkiye'nin demokrasisi açısından büyük bir ayıp. Diğer partiler sağ tarafta birleştiler, şu anda Türkiye'nin geleceği olan sol taraf, sol muhalefet HDP'dir. HDP, bunların dışında tutuldu ama biz halkımıza, Türkiye halklarına, kadınlara, gençlere güveniyoruz ve HDP'yi baraj altında bırakmaya çalışan partiler, 24 Haziran akşamı bu utançla yüz yüze kalacaklar."  değerlendirmesini yaptı. 

Demirtaş: Neyine güvenerek aday oldun diyenlere...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler